sneeuw in het nieuwe jaarVan Arnhem naar Oosterbeek
Zaterdag 16 januari 2010
We reizen met de trein naar Arnhem om van daaruit de route weer op te pakken. Het is nauwelijks dooi maar we gaan er toch op uit en maken een wandeling van Arnhem naar Oosterbeek, een afstand van 15 km. We maken de afstand niet te lang omdat het laat licht wordt en vroeg donker, ook weten we niet wat we in de bossen tegen zullen komen want de sneeuw is nog niet helemaal weggedooid.
Kasteel Zypendaal
Kasteel Zypendaal

De tocht die we vandaag maken begint bij het Centraal station in Arnhem. We lopen vanaf het station naar het Sonsbeekpark waar we de route weer oppakken. Het is fris alhoewel de dooi is ingetreden maar er ligt nog steeds veel sneeuw wat het lopen behoorlijk belemmerd waardoor de wandeling langer duurt dan we gepland hadden. Als we het park doorgelopen zijn lopen we met een grote bocht om Arnhem heen wat inhoudt dat we Arnhem steeds zien liggen. We kruisen een aantal keren het Veluwe zwerfpad, een geel-rode route waarvan we al eens enkele stukken gelopen hebben. We komen langs Kasteel Zypendaal en lopen dan richting Warnsborn waar we een broodje eten en koffie drinken. Het is dan middag geworden en zijn op de helft van de wandeling.

takken
Gesnoeid hout
Na de lunch lopen we verder en lopen een stuk van de Warnsbornroute totdat we bij de weg naar Oosterbeek komen waar we oversteken en de landerijen weer ingaan. We lopen nu met een boog om Oosterbeek heen en wandelen richting Neder-Rijn. Bij de Rijn aangekomen zien we ganzen die zijn neergestreken op de uiterwaarden en daar proberen wat voer te vinden. We lopen een gedeelte door de buitenwijken van Oosterbeek richting bushalte. Bij de halte aangekomen rijdt de bus net voor onze neus weg en moeten we een half uur wachten voordat de volgende bus komt. Aangezien het niet echt prettig weer is om stil te staan besluiten we nog maar even verder te lopen richting Westerbouwing waar we de volgende bushalte pakken. We rijden met de bus terug naar Arnhem om van daaruit weer met de trein naar huis te rijden.
Horeca: is te vinden in het Sonsbeekpark aan het begin van de wandeling en bij Warnsborn. Verder is er geen horeca aanwezig op de route. Openbaarvervoer: Arnhem en Oosterbeek zijn allebei te bereiken met de trein en met de bus.

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
sneeuw
Weilanden met sneeuw
De Neder-Rijn
Ganzen op de uiterwaarden van de Rijn
Kerk van Oosterbeek
Kerk van Oosterbeek
Paard
Paard in weiland