windVan Renkum naar Rhenen
Dinsdag 9 maart 2010
We lopen vandaag de route Renkum-Rhenen een afstand van 17,5 km. Het is een zonnige dag niet warm maar de zon schijnt volop en het is een mooie en zeer afwisselende route die we vandaag gaan lopen. We reizen met de trein naar Arnhem en nemen vervolgens de bus naar Renkum alwaar we onze wandeling beginnen.
Uitzicht over de Rijn
Vanaf de Grebbeberg uitzicht over de Nederrijn
Het is al laat in de ochtend als we op de plaats van bestemming zijn. We stappen uit de bus in Renkum en lopen naar het punt waar de route begint. We gaan hier gelijk de bossen in en lopen richting "Nol in 't bos", een hotel tussen Renkum en Wageningen. We vervolgen onze weg en lopen over de Wageningse berg, zo nu en dan krijgen we de Rijn te zien en rusten even om van het uitzicht te genieten.
Rietpluimen
rietpluimen

We lopen langs de Landbouw Universiteit en vervolgen onze weg richting Wageningen waar we weer naar de Nederrijn toelopen. We lopen nu een tijdje langs de Rijn en komen dan bij het havengebied van Wageningen. Nu volgt een wat minder stukje lopen omdat we een stuk langs de weg moeten lopen maar al snel gaan we de landerijen werr in en lopen we richting Gebbeberg die we in de verte al zien liggen. Na verloop van tijd komen we bij de Grebbeberg aan en gaan we klimmen. Het valt gelukkig mee want onze conditie is na de winter nog niet helemaal op peil.

Op de Grebbeberg hebben wederom prachtige vergezichten. We kijken even op het oorlogskerkhof en duiken dan het bos in om verder over de Grebbeberg te wandelen. We rusten nog wat en beginnen dan aan het laaste stukje van de berg voordat we afdalen naar Rhenen waar we naar het station lopen om met de trein terug te gaan naar huis.

Horeca: Nol in 't bos net buiten Renkum
Openbaarvervoer: de trein en de bus vanuit Arhem lijn 51

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
industriegebied Wageningen
Haven van Wageningen
Grebbeberg
Uitzicht op de Grebbeberg
oorlogskerkhof
oorlogskerkhof
oorlogsmonument
oorlogsmonument