Van Buren naar Varik
Zondag 18 april 2010
Het is een heerlijke zonnige dag met temperaturen rond de 20 graden. We hadden geen betere dag kunnen uitzoeken. We rijden met de auto en fietsen naar Buren om vervolgens naar Varik (11 km ) te fietsen. Het is ongeveer half elf als we aan de wandeling van 20 km beginnen. Het is nog stil overal men is nog niet wakker.
bloesem
Bloesems in de Betuwe

We lopen van Varik door de uiterwaarden en langs de Waal richting Ophemert dat 3,5 km verderop ligt. Het is een prachtig natuurgebied waar we doorheen lopen. We wandelen naar de oever van de Waal en rusten hier wat om op een krib van het uitzicht te genieten. We lopen door Ophemert en langs het kasteel van Ophemert richting Kapel-Avezaath, een dorp verderop. We komen langs boomgaarden waar intussen de bloesems bloeien wat een prachtig gezicht is. Het is lente!

Als we verder lopen komen we door Wadenoijen waar de straten versierd zijn omdat het " Lentefeest" wordt gevierd. Het is dan al een eind in de middag en het is behoorlijk druk geworden. We moeten nu goed opletten want er is veel verkeerop de weg. De route loopt voornamelijk langs verharde wegen waar ook het lokale verkeer op rijdt. We komen een optocht van oude tractoren tegen en later zien we een groep met oude bromfietsen die ons passeren. Iedereen geniet van het mooie weer.

Om 16.00 uur komen we aan in Buren waar we de auto hebben geparkeerd, ook hier is het een drukte van belang. We doen onze schoenen uit en rijden met de auto naar Varik om de fietsen op te halen. Daarna keren we huiswaarts, het was een fantastisch wandeling mede door de fruitbomen die in bloei staan en het mooie weer.

Langs de Waal
Langs de Waal
Horeca: Onderweg zijn verschillende gelegenheden waar wat gegeten en gedronken kan worden.
Openbaarvervoer: De trein en buurtbu,s de laatste rijdt minder dan 1 x in het uur.

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Kasteel Ophemert
Kasteel Ophemert
De Waal
Uitzicht op de Waal
Ophemert
Ophemert
fruitbomen in bloei
Fruitbomen in bloei