Van Vaassen naar Ugchelen
14 oktober 2009
Het is koud als we starten met onze wandeling vandaag. Het heeft vanacht voor de eerste keer gevroren dit jaar en dat is te voelen. We wandelen van Vaassen naar Ugchelen een afstand van 20 km. We rijden met de auto naar Ugchelen en van daaruit gaan we met de bus naar Vaassen waar we bij de Cannenburch starten.
Het Loo te Apeldoorn
Het Loo in Apeldoorn
Als we bij de bushalte in Ugchelen aankomen blijkt de halte tijdelijk ( tot 25 okt.) opgeheven te zijn. Gelukkig staat er bij de informatie aangegeven waar we dan wel op kunnen stappen. We verplaatsen ons naar de opgegeven bushalte en parkeren de auto in de omgeving. Gelukkig is de bus nog niet weg en verschijnt hij na enkele minuten wachten. We rijden eerst naar Apeldoorn om daar over te stappen op de bus naar Vaasen. Het duurt 45 minuten voordat de bus naar Vaassen vertrekt daarom drinken we eerst maar koffie want het is nog steeds koud. Als de bus komt en ons naar Vaassen rijdt is het inmiddels kwart voor elf geworden voordat we aant de wandeling kunnen beginnen.
Dennen
Naaldbomen in Berg en Bos

De bus stopt bij de Cannenburch wat goed uitkomt want we kunnen nu gelijk vertrekken ruchting Apeldoorn. We lopen nog een klein stukje door het dorp en gaan dan gelijk de landeijen in. We komen langs en huis met een Spreng en maken een foto. Het is een prachtige dag en de zon schijnt volop, Het is prachtig herfstweer. Het valt ons op dat de route naar Apeldoorn voornamelijk langs verharde wegen loopt.

In Apeldoorn aangekomen lopen we eerst langs Het Loo en de gedenknaald daarna gaan we verder richting Berg en Bos en de Apenheul. De omgeving van Apeldoorn wordt met name gekenmerkt door bomen en bossen. De bladeren verkleuren al wat het bos extra aantrekkelijk maakt. Vlak onder Apeldoorn ligt Ugchelen waar we nu naartoe lopen. We lopen door een sportpark rusten wat op een bankje in de zon en vervolgen onze wandeling die nu nog 2 km is naar Ugchelen.

Bij de auto aangekomen doen we onze schoenen uit en rijden huiswaarts na weer een prachtige wandeldag.

Horeca: In Vaassen en Apeldoorn
Openbaarvervoer: De trein naar Apeldoorn, bussen die naar verschillende plaatsen rijden op de route

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende Pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Spreng
Een Spreng
Pompoenen
Pompoenen
bos
Berg en Bos
paddenstoelen
Paddenstoelen in het bos