Watermuseum Arnhem


Van Velp naar Arnhem
29 december 2009
Het is redelijk weer het heeft vanacht gevroren en het het lijkt ons een prima dag om te gaan wandelen. We besluiten niet te ver te lopen en gaan vandaag van Velp naar Arnhem een tocht van ongeveer 11 km. De meeste sneeuw is inmiddels weggedooid en we hopen er niet al te veel last meer van te hebben.
Uitzicht Arnhem
UItzicht over de weilanden bij Arnhem
We reizen met de trein naar Velp waar we onze wandeltocht van vandaag beginnen. We lopen nog een heel eind door Velp voordat we de route op kunnen pakken. We zien dat hier nog veel sneeuw ligt dus maar afwachten hoe het er in de bossen bij ligt. Na een paar kilometer lopen komen we op de route en wandelen eerst naar Alteveer. In de bosgebieden waar we lopen ligt nog best veel sneeuw en omdat het landschap heuvelachtig is moeten we goed opletten want er zijn gladde stukken. We lopen voornamelijk langs de kant van de paden want daar is het nog makkelijk lopen en niet glad. We vorderen veel langzamer dan we dachten maar de zon schijnt en het is prachtig winterweer.
bomen
De bossen van Arnhem

We komen in Roosendaal waar we denken koffie te kunnen drinken in het kasteel zoals in het boekje staat aangegeven maar helaas alles is dicht en verder is er niet veel te beleven dus lopen we door richting Arnhem. We paseren nu de buitenwijken van Arnhem totdat we in de wijk Geitenkamp komen waar we een cafetaria vinden waar we een senso kopje koffie kunnen krijgen wat we ondertussen best kunnen gebruiken want het blijkt toch wat kouder te zijn dan we aanvankelijk dachten.

Na verloop van tijd trekken we verder richting station Arnhem. We lopen weer een stukje door de bossen en komen uit bij Sonsbeek een groot park in de buurt van het centraal station in Arnhem. We lopen het park door wat overigens zeer de moeite waard is om door te lopen in de zomer vanwege zijn bijzondere bomen en waar een watermuseum is waar je alles te weten kan komen over water. We drinken nog wat warms voor we op de trein stappen en huiswaarts keren en terug kijken naar een fijne wandeling ondanks de hindernissen.

Openbaarvervoer is volop aanwezig. Horeca staat wel in het boekje maar is in de wintertijd niet open, alleen in Arnhem is van alles te vinden evenals in het Sonsbeekpark.

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
paard
Paardje in de sneeuw
standbeeld
Uiting van expressie
watermuseum
Watermuseum in het Sonsbeekpark