Van Varik naar Zaltbommel
Donderdag 17 juni 2010
Het is een stralende dag als we de laatste etappe van het Maarten van Rossumpad lopen. Het heeft even geduurd vanwege onze vakantie maar vandaag is het zover. We lopen van Varik naar Zaltbommel een afstand van 22 km die voornamelijk langs de Waal en de uiterwaarden loopt. Het landschap is veranderd van prille lente naar bijna zomer waar de aardbeien en kersen worden geoogst.
Gemeentehuis Waardenburg
Gemeentehuis Neerijnen
We rijden met de auto naar Tiel waar we bij het station de buurtbus naar Varik nemen waar we vandaag aan onze laatste wandeling beginnen van het Maarten van Rossumpad. We laten ons op de dijk van Varik afzetten en lopen richting Zaltbommel waarvan we de brug in de verte zien liggen. Wat later lopen we door de uiterwaarden waar de koeien en de schapen grazen. Aan de andere kant van de dijk staan huizen met boomgaarden die vruchtdragen. We lopen zeker 10 kilometer voordat we bij Opijnen een rustpauze inlassen en wat eten. Vanwege het mooie weer zijn er veel mensen op de dijk die van het weer genieten.
langs de Waal
Langs de Waal
Na de lunch lopen we verder en komen langs het kasteel van Neerijnen (gemeentehuis van Neerijnen) en kasteel Waardenburg. Ze liggen allebei in een prachtige omgeving van rust en mooie natuur. We vervolgen de route en komen weer op de dijk terecht waar we onze weg vervolgen richting Zaltbommel ons einddoel voor vandaag. We lopen de brug over van de Waal en wandelen naar Zaltbommel waar we nog een rondje stad lopen. Het is zeker de moeite waard om Zaltbommel te bekijken met zijn rustieke straatjes en imposante kerktorens. We kijken nog even bij het Stadskasteel Zaltbommel en vervolgen dan onze weg door het park richting station. We rijden met de trein terug naar Tiel waar we de auto ophalen en naar Ochten rijden om de eerste geplukte kersen te kopen van dit jaar. Ze smaken heerlijk
Horeca: Langs de dijk bij Opijnen en in Zaltbommel
Openbaarvervoer: buurtbus en trein, de nummers van de buurtbus staan in het boekje

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina |
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Kasteel Waardenburg
Kasteel Waardenburg
zomerbloemen
bloemen langs de kant van de weg
toren van Zaltbommel
toren van Zaltbommel
brug van Zaltbommel
brug over de Waal bij Zaltbommel