bosVan Velp naar Eerbeek
21 november 2009
Omdat we zitten te kletsen in de trein vergeten we uit te stappen in Dieren en is Arnhem het eerste station waar we uit kunnen stappen. We besluiten om terug te reizen naar Velp en van daaruit naar Eerbeek te lopen omdat ons dat de minste tijd kost. Dus zo gezegd, zo gedaan. De route van Velp naar Eerbeek is ongeveer 22 km. Het is een zonnige dag en warm, een prachtige dag om te wandelen.
De Posbank
Wandelen op de Posbank

In Velp aangekomen vertrekken we vanaf het station en lopen eerst door Velp voordat we de route weer oppakken. De route loopt niet langs het station. Na de aanlooproute verdwijnen we het bos in en lopen richting Beekhuizen, een bosgebied. We wandelen verder richting Zijpenberg en komen op het Herikhuizerveld en de Posbank. Ondanks de herfst of dankzij de herfst is het er prachtig maar dat komt voornamelijk omdat de zon volop schijnt.

Het is tegen het middaguur en we besluiten hier wat te rusten, foto's te maken, te eten en van de omgeving te genieten. Er wandelen en fietsen veel mensen rond om van het weer te genieten. Na een tijdje gaan we verder want we hebben nog een 15 kilometers voor de boeg voordat we in Eerbeek zijn.

Posbsnk
UItzicht over de Posbank

We zetten de pas er nu stevig in want we willen voor het donker ruimschoots in Eerbeek zijn want wandelen in het donker doen we niet. We gaan nu de Onzalige bossen in richting Carolinahoeve, een Pannekoekenboerderij. We kruisen het Veluwe Zwefpad als we verder lopen door de bossen. Aan de kant van het pad zien we modderpoelen waar wilde zwijnen in gelegen hebben maar de beesten zelf zien we niet misschien ook maar goed.

Er is niet veel te vertellen over het bos, het is herfst en er is weinig variatie. We rusten nog wat en eten fruit voordat we verder gaan richting Laag Soeren. Op dit stuk van de route zien we weinig mensen wandelen of fietsen. Na verloop van tijd komen we in Laag Soeren aan. We lopen nu het laaste stuk naar Eerbeek. We nemen de kortste route en lopen niet langs het kanaal, we snijden hier ongeveer een kilometer af van de route. Om 16.00 uur zijn we in Eerbeek waar we in het centrum de bus nemen naar Dieren om met de trein naar huis rijden. Een prachtige route, een prachtige wandeldag.

Velp is te bereiken met de bus en de Sprinter
Horeca: in Velp, de Posbank, Carolinehoeve, Laag Soeren en Eerbeek

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
katjes
Bloeiende Hazelaar in november
Rund
Runderen op de veluwe
bessen
boom met rode bessen