Home

Het Maarten van Rossumpad
Maarten van Rossumpad, wandelen langs rivierdorpen en kastelen. In het najaar van 2009 beginnen we aan het Maarten van Rossumpad nadat we het Achterhoekpad voltooid hebben en onze wandelvakantie in Zwitserland erop zit. Een nieuwe lange afstandswandeling, een nieuwe uitdaging. De route loopt van Ommen naar 's Hertogenbosch en bedraagt een afstand van 308 km. Maarten van Rossum was een veldheer, voor meer informatie over deze veldheer, zie het boekje Maarten van Rossumpad.
kaart van de route

 


pix gif

Op dinsdag 8 september beginnen we aan het Maarten van Rossumpad. We starten in Ommen, de reden hiervan is dat het tegen de tijd dat de dagen korter worden we dichter bij huis wandelen en daardoor minder reistijd nodig hebben. We lopen meestal routes die langer zijn dan het boek aangeeft en dan is het wel fijn om niet in het donker te hoeven lopen.

Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Markering

Ommen

Nabij Ommen

M.van Rossumpad

kilometers: 308
Den Bosch tot Ommen
ISBN 978-90-70601-92-8
2e druk 2008
€ 16,90; voor leden € 15,20
+ € 3,- verzendkosten
Informatie over het Maartenvan Rossumpad kan je vinden op de Nivonsite

In de volgende pagina's zal ik mijn verhaal doen over de wandelingen die we gaan maken en onze bevindingen hiervan. Op de verschillende pagina's zal steeds de titel staan van de plaats waar we naartoe wandelen en de dag en datum, evenals het aantal kilometers wat we die dag gaan lopen. Dit kan afwijken van het boekje omdat we weleens verkeerd lopen of omdat we besluiten een weg binnedoor te nemen in verband met het openbaarvervoer of de parkeerplaats van de auto of fietsen. Ook maken we soms tochten van een paar dagen en staan dan met de caravan op een camping.

De pagina's van de bertreffende wandelingen zijn te bereiken met de menulijst die op de linkerhelft van deze pagina staat en waarvan de link aangeeft welke route we hebben gelopen.

We hopen aan deze tochten weer evenveel plezier te beleven als aan de andere tochten die we inmiddels gemaakt hebben. Ook hopen we dat het weer meewerkt zodat we de wintermaanden door kunnen wandelen.

Informatie

Indien nodig zal ik informatie verstrekken over het openbaarvervoer en de horeca die we onderweg tegenkomen.

Er staat veel informatie in het boekje van het Maarten van Rossumpad. Het betreft niet alleen het opnbaarvervoer en de horeca maar er staan ook adressen in het boekje voor overnachtingen en andere handige adressen, hierbij voeg ik mijn eigen ervaringen tijdens de wandeltocht en op de website van de Nivon.


Home | Naar boven | Info | Volgende pagina

email Contact