Van Rhenen naar Maurik
Donderdag 11 maart 2010
Het weer valt tegen vandaag. We hadden gehoopt op zon maar die scheen maar af en toe. De wind was harder dan we gedacht hadden en we hebben stukken tegen de wind in moeten lopen. We lopen vandaag de route Rhenen-Maurik een afstand van 19 km die dwars door de Betuwe loopt met zijn rivieren landschap en fruitbomen. Helaas zat er nog geen bloesem aan de bomen maar we gaan zeker nog een keer terug om naar de bloeiende bloesem te kijken.
De Nederrijn
Uitzicht over de Nederrijn

We rijden met de auto naar Maurik en vertrekken met de streekbus richting station Rhenen waar we de route weer oppakken. Het waait en het is niet erg aantrekkelijk weer. We lopen vanaf het station in Rhenen ove de brug naar Kesteren. Van daaruit lopen we verder over de dijk de Betuwe in richting Lienden en vervolgens richting Eck en Wiel en Maurik wat voor vandaag ons einddoel is.

De route loopt voornamelijk over de dijk en langs de Nederrijn. De plaatsen laten we liggen omdat de route dat aangeeft. Onderweg komen we langs een boerderij met lammetjes en in een weiland staan 3 ooievaars die de lente in het hoofd hebben. Wat later zien we een nest waar een ooievaar opzit. De lente dient zich aan al kan je het verder nog niet echt zichtbaar zien.

schaap met lammetjes
Schaap met lammetjes

We vervolgen onze weg naar Maurik waar we eerder aankomen dan we gedacht hadden. Het was niet de juiste dag om op een bankje buiten te zitten in de zon. We hebben er stevig de pas ingezet om warm te blijven. De route is mooi maar je moet dit zeker in de lente doen.

We rijden terug naar huis nagenietend van een fijne wandeling.

Horeca: In Kesteren en Lienden, even van de route afwijken
Openbaarvervoer: Streekbus en trein note! voorde streekbus isnog een strippenkaart nodig, ook kan je contant betalen.

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Een plaatsje in de verte
Uitzichten vanaf de dijk op Lienden
Fruitbomen
Boomgaarden in de landerijen van Lienden
Molen
Molen de Mars
ooievaar op nest
ooievaar op nest