hertVan Heerde naar Vaassen
8 oktober 2009
Het is ineens boven alle verwachtingen een heerlijke wandeldag. We rijden met de auto beladen met fietsen naar Vaassen waar we de auto parkeren bij De Cannenburch op de parkeerplaats. Vandaag lopen we de route Heerde-Vaassen, een afstand van ongeveer 23 km. We rijden met de fiets naar Heerde en beginnen daar onze wandeling.
Heide bij Heeerde
De heide bij Heerde

We vertrekken om half elf en lopen gelijk op de heide. Het is prachtig weer en een fantastische wandeldag. Wij lopen niet alleen, het is druk op de heide met vooral wandelende mensen die hun hond uitlaten. We maken foto's en genieten volop. De tijd is voorbij gevlogen als we beseffen dat we nu echt verder moeten wandelen anders komen we niet over voordat het donker wordt. We lopen nu de heide af en komen in het bosgebied. Ook hier is het prachtig want er liggen eikels, beukennoten en kastanjes in het bos en overal komen de paddenstoelen uit de grond. Inmiddels verkleuren de bladeren aan de bomen wat een prachtig gezicht is.

Op een bankje eten we onze lunch en genieten van het uitzicht want de zon schijnt nog steeds volop. Na de lunch gaan we verder en komen in het kroondomein het Loo. In dit bos liggen een paar grafheuvels die bewaard zijn gebleven. Als we het bos uitlopen komen we weer in het landerijen landschap. Er staan zo hier en daar een paar boederderijen en komen nu in de buurt van Vaassen. Het laatste stuk naar de Cannenburch valt tegen want hier lopen we langs een vrij drukke weg wat het wandelen minder relaxed maakt.

Bij de Cannenburch aangekomen kijken we nog even rond en maken wat foto's. Inmiddels is het 17.00 uur geworden en hoog tijd om terug te rijden naar Heerde waar onze fietsen nog staan. We zetten de fietsen op de auto en keren huiwaarts.

heideveld
bos en heide
Horeca: Onderweg is er geen horeca. In de buurt van de schaapskooi staat een kiosk die overigens niet open was op het moment dat wij er waren.
Openbaarvervoer: Je kan met de bus vanuit Apeldoorn naar Vaassen rijden. Heerde is ook met de bus bereikbaar.

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Kateel de Kannenburg
Cannenburch aan de voorkant
de Kannenburg
Canneburch van de zijkant
stapel hout
paddenstoelen in het bos
grafheuvel
grafheuvel