Van Dalfsen naar Windesheim
18 september 2009
Het is opnieuw een zonnige nazomerdag als we de tweede route van het Maarten van Rossumpad lopen. We gaan vandaag van Dalfsen naar Windesheim, een afstand van 18,5 km. We starten bij het station van Dalfsen waar we de auto parkeren en op het station een kop koffie drinken voordat we aan de tocht beginnen.
Huis Den Berg
Huis Den Berg bij Dalfsen

We starten tegen half elf en komen gelijk langs landgoed "Den Berg" nabij Dalfsen. We maken foto's en trekken verder naar het volgende landgoed "Den Aalshorst". De route er naartoe voert ons door de bossen waar zo hier en daar de bladeren beginnen te verkleuren.

We komen regelmatig mensen tegen die op de fiets of wandelend van het weer genieten, zo ook wij. Als we een tijd gelopen hebben komen we langs het volgende landgoed en wel "Den Alerdinck". Dit langoed is voornamelijk omringd door bos. Dan vinden we een stukje verder nog een landgoed op de kaart namelijk "De Colckhof", hiervoor moeten we 700 meter van de route afwijken en dat laten we maar voor wat het is en gaan verder richting Windesheim.

Het laatste stuk lopen we langs weilanden en weteringen een totaal ander landschap als waar we eerder op de dag liepen. We kunnen de elekticiteitscentrale van Zwolle in de verte zien ligeen en vervolgen onze weg naar Windesheim wat voor vandaag ons einddoel is.

spin
Spin in web
In Windesheim aangekomen is de bus net weg en moeten we ruim een half uur wachten voordat de bus komt die ons naar het station in Zwolle zal brengen. In Zwolle aangekomen is de tein naar Dalfsen net vertrokken en moeten we weer een half uur wachten, we vullen de tijd die we hebben op met koffiedrinken. De treinreis naar Dalfsen kost een aantal minuten en dan zijn we weer bij de auto en vertrekken we huiwaarts. Ondaks dat we gedeelten van de route al gelopen hadden met het Overijselse Havezatenpad en het Hanzestedenpad hebben we genoten van de wandeling en de natuur om ons heen.

Horeca: Is aanwezig in Dalfsen bij het station. In het wandelboekje staan voor onderweg twee adressen maar deze gelegeheden zijn overdag niet open.
Openbaarvervoer: Op deze route heb je zowel de bus als de trein nodig.
Informatie: Landgoed Den Berg
Informatie: Landgoed Den Aalhorst
Informatie: Landgoed Den Alerdinck


Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Vlierbessen
Vlierbessen
Den Aalshorst
Den Aalshorst
Den Alerdinck
Den Alerdinck
maïs
maïs