OoievaarsVan Maurik naar Buren
Maandag 5 april 2010

Het is vandaag tweede Paasdag en het weer beloofd wat beter te worden dan de agelopen dagen. We besluiten om toch weer verder te gaan in de Betuwe ondanks dat er nog steeds geen zichtbare bloesems in de fruitbomen zitten. We lopen vandaag van Maurik naar Buren. We parkeren de auto in Buren en rijden met de fiets naar Maurik (11 km) om van daaruit onze wandeling van 16 km naar Buren te beginnen.

Ribes met bij
Ribes met bij

Onze wandeling begint vrijwel gelijk weer op de dijk van de Nederrijn die we feitelijk de hele dag zullen blijven volgen totdat we in Buren zijn. Het weer is redelijk, de zon schijnt maar het is wel fris op de dijk. De motorrijders hebben hun ros weer uit de schuur gehaald en zijn volop vertegenwoordigd op de dijk.

We lopen over de dijk met het uitzicht op de uiterwaarden en het rivierengebied. Eigenlijk komen we onderweg eerst niet door plaatsen en is er alleen maar de dijk. Later komen we bij de plaats Rijswijk waar we de prinses Marijke sluizen overgaan naar de andere kant.We lopen van hieraf richting Ravenzwaaij en Zoelmond en verlaten het rivierengebied. We lopen nu met een grote boog richting Buren, een klein stadje met een rijke historie maar er is ook nog eens van alles te zien en te bezichtingen, zeker de moeite waard om eens op je gemak rond te kijken. Als we in Buren aankomen is het inmiddels toch al een eind in de middag maar we nemen de tijd om op ons gemak rond te kijkenen we zijn niet de enige.

Later halen we de auto op en vervolgen onze weg richting Maurik om de fietsen op te halen. Het is droog gebleven al is het in de loop van de middag bewolkt geworden maar daar hebben we ons niet om bekommerd. Als we de fietsen weer op de auto hebben gezet rijden we naar huis en kunnen we terugkijken op een mooie tocht door de Betuwe. We gaan zeker nog een keer terug als de bomen in bloei staan.Het Law 6-2 Lingepad loopt ook in deze omgeving.

Wijk bij Duurstede
Wijk bij Duurstede
Nadeel van deze route is wel dat je op een verharde weg loopt met redelijk veel toeristisch verkeer. Aan de andere kant heb je wel een fantastisch uitzicht over het riverengebied, de uiterwaarden en de vergezichten.
Horeca: Onderweg op de dijk is er horeca, evenals in Maurik en Buren
Openbaarvervoer: trein, bus gedurende weekdagen, in het weekend is openbaarvervoer niet of nauwelijks aanwezig.

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
boerderijtje
boerderijtje in Maurik
speenkruid
Speenkruid
Meidoorn
Meidoorn bloesem
Buren
Buren