Van Ommen naar Dalfsen
8 september 2009
Het is een zonnig nazomerdag als we aan het Maarten van Rossumpad beginnen. We lopen vandaag van Ommen naar Dalfsen een route van 19,5 km. We rijden met de auto naar Dalfsen waar we de auto gratis kunnen parkeren bij het station en gaan van hieruit verder met de trein naar Ommen waar de route bij het station van start gaat.
Molen
Molen van Vilsteren

We starten bij het station van Ommen en lopen gelijk de plaats uit richting de Wolfskuil, het bosgebied in de buurt van Ommen. Het is een donker wat triest bos maar gelukkig schijnt de zon. Als we het bosgebied uitkomen lopen we een stukje langs de Regge en komen dan op de snelweg uit. Na een tijdje komen we uit bij Landgoed Vilsteren en de plaats zelf. We kijken wat rond en zijn aan koffie toe maar helaas alles is dicht dus lopen we maar weer verder op zoek naar een plaats waar we onze lunch kunnen opeten.

We gaan opnieuw een bosgebied in en lopen nu richting Vecht waar we door van de route af te wijken, een goede picknick plaats vinden bij de schutsluis van de Vecht. We eten hier ons brood op en rusten wat. Na de lunch keren we weer terug naar het oorspronkelijke pad en lopen nu richting Hessum, een kleine plaats met een paar huizen. Even later komen we in de buurt van Kasteel Rechteren waar we naartoe lopen om het te bekijken en een fofo te maken. We lopen terug en vervolgen onze weg richting Dalfsen waar we na ongeveer 20 minuten lopen bij het station aankomen. Het was een mooie wandeling en een goed begin van het Maarten van Rossumpad. We trekken de schoenen uit en rijden naar huis.

bloemen
Horeca: Er staat één adres in het boekje om wat te eten en te drinken in Vilsteren, de gelegenheid is dicht op maandag en dinsdag. Verder geen horeca onderweg. Als je voorbij Vilsteren richting Vecht loopt is er bij de schutsluis een goede gelegenheid om je lunch op te eten, er staan een aantal bankjes met een tafel en je hebt het uitzicht over de Vecht. Je hoeft maar een paar honderd meter van het pad af te wijken.
Openbaarvervoer: Ommen is met de trein en de regiotaxi bereikbaar.

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Boerenwormkruid
Boerenwormkruid
zwaan
Zwaan
Kasteel Rechteren