Van ´s Hertogenbosch naar Empel
Donderdag 18 maart 2010
Op deze eerste echte lentedag rijden we met de trein naar Den Bosch en beginnen daar de route van het Maarten van Rossumpad. We hebben besloten om nu eerst van de kant van Den Bosch te lopen omdat we het stuk in de Betuwe liever op een later tijdstip wandelen om te kunnen genieten van de lentebloesems aan de fruitbomen. We lopen vandaag van Den Bosch naar Empel een afstand van 16 km.
Den Bosch
uitzicht over Den Bosch

We reizen met de trein naar het Centraalstation van Den Bosch en beginnen daar de wandeling van vandaag. Het wordt een route die voor een groot gedeelte door Den Bosch loopt en daarna door de buitenwijkenen als laatste een stukje uiterwaarden. We lopen met een boog om Den Bosch. Het is prachtig lenteweer met temperaturen van 17 graden. Het eerste gedeelte van de route loopt door het centrum naar een stadspark. Van hieruit gaat het verder de stad door en lopen we langs station oost richting Othen.

Overal bloeien de sneeuwklokjes en de krokussen, je ziet dat mens en dier geniet van de zon. De terrassen zitten vol ondanks dat er nog een fris windje staat maar niemand laat zich weerhouden. We lopen verder en gaan nu richting Engelen, een dorp onder de rook van Den Bosch. Al we dit dorp gepasseerd zijn komen we in de uiterwaarden terecht en wordt het een totaal ander landschap. We steken de Dieze over en lopen wat later over de dijk langs de Maas en gaan nu richting Oude Empel. Het laatste stukje langs de Maas gaat richting Empel waar we de plaats in lopen op zoek naar een bushalte die ons terug moet brengen naar het station van Den Bosch.

krokussen
Krokussen
Als we met de bus op het centraalstation in Den Bosch aankomen nemen we de trein naar Zwolle en rijden terug naar huis, terugkijkend op een fantastische wandeling en een afwisselende route.
Horeca: In Den Bosch, restaurant golfclub. In het boekje staan meer adressen maar niet alles is open
Openbaarvervoer: trein, bus en streekbus

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Klein Hoefblad
Klein Hoefblad
fort
Fort bij Orthen
poes
poes op jacht
sluis bij Engelen
Sluis bij Engelen