everzwijnVan Ugchelen naar Eerbeek
31 oktober 2009
Na onze korte wandelvakantie in Luxemburg is het weer tijd om het Maarten van Rossumpad op te pakken. We reizen met de trein naar Apeldoorn om van daaruit met de bus naar Ugchelen te rijden waar we de route oppakken. We lopen van Ugchelen naar Eerbeek, een wandeling van ongeveer 20 kilometer. Het is prachtig herfstweer, een goede dag om te wandelen.
Salamandergat
Salamandergat tussen Ugchelen en Beekbergen
We rijden vanuit Apeldoorn met lijn 10 naar Ugchelen en stappen daaruit om na een korte wandeling het beginpunt van de route op te pakken. We lopen al gauw weer in het bos waar een aantal sprengen te vinden zijn. De bladeren vallen van de bomen en overal om ons heen lopen mensen die meedoen aan een wandeling van een wandelvereiniging. Onze wandeling voert richting Bruggelen waar we foto's maken bij het Salamandergat, te zien op de foto hierboven. Als we dit gebied doorgelopen zijn komen we weer in een gebied met weilanden en bouwland en lopen richting Beekbergen, een dorp dat ligt tussen de overgang van het hoger gelegen Veluwe massief en de lagere gelegen IJsselvallei. Hier aangekomen nemen we even de tijd om wat te eten en te drinken.
Ugchelen
Uitzicht over Ugchelen

Na de lunch lopen we weer verder en beginnen we aan het laatste stuk naar Eerbeek. We lopen opnieuw door de landerijen en kruisen soms het Marskramerpad. We komen langs een golfterrein waar we nog even stoppen om wat te rusten en te eten. Op dit punt gaan we het bos weer in en komen langs Scherpenberg, een militair oefenterrein. Als we het bos uitkomen lopen we naar het Apeldoornskanaal en komen langs de Middelste molen waar nog papier gemaakt op de ouderwetse manier. Het is een behoorlijk aantaal kilometers lopen langs het kanaal wat na een tijdje begint te vervelen want de weg is recht en je kan kilometers ver kijken. In de buurt van Eerbeek, na de vierde brug slaan we af en lopen richting Eerbeek. We gaan nu op zoek naar de bushalte in het dorp en vertrekken van daaruit met de bus naar Dieren waar we de trein naar huis nemen

Een mooie en afwisselende route alleen is het laatste stuk langs het kanaal enigszins saai.

Horeca: Onderweg is overal horeca aanwezig.
Openvervoer: de route is te bereiken met de trein en de bus.

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
Paddenstoel
Eén van de laatste paddenstoelen
Kale bomen
Kale bomen
Aperdoornskanaal
Brug over het Apeldoornskanaal