ZonnebloemVan Windesheim naar Heerde
23 septmber 2009
Het is redelijk weer met mooie herfstluchten als we van Windesheim naar Heerde lopen, een afstand van 23,5 km. We zijn met de auto naar Heerde gereden en hebben de auto op een parkeerplaats in het bos ( De Dellen) geparkeerd en zijn toen met de fiets naar Windesheim (20 km) gereden waar we de fietsen bij de kerk hebben neergezet.
centrale Zwolle
De elektrischeteitcentrale van Zwolle

Als we in Windesheim aankomen en de fietsen hebben geparkeerd is het 11 uur en beginnen we aan de wandeling. We lopen Windesheim uit en komen eerst langs Huis Windesheim. De route loopt nu naar de IJssel en gaat verder richting Zwolle langs de Centrale. We lopen tot aan het Engelse werk net voor Zwolle en gaan dan met het pontje over naar Hattem. In Hattem aangekomen lopen we door het stadje wat zeer de moeite waard is om te bekekijken. Het is een oude Hanzestad met mooie oude gebouwen.

We zijn nu aan de andere kant van de IJssel en lopen richting Veluwe wat je gelijk kan zien want het weidse IJssel landschap heeft plaats gemaakt voor bos, heide en heuvelachtig landschap met totaal andere eigenschappen. We lopen richting Wapenveld en dan naar Heerde. We komen door het Zwolsche bos waar bos wordt afgewisseld met mooie heidevelden, een prachtig stukje Nederland.

Als we op de parkeerplaats in Heerde ankomen is het 17.45 uur geworden, we trekken onze schoenen uit en rijden snel naar Windesheim om de fietsen op te halen. Tijd om naar huis te gaan. Het was een prachtige wandeldag.

wolken
Herfstluchten aan de IJssel
Horeca: In Hattem zijn verschillende horeca gelegenheden. Hattem ligt ongeveer 9 km van het startpunt. Onderweg kom je geen horeca meer tegen.
Het pontje naar Hattem vaart niet tot 1 oktober zoals in het boekje staat vermeld maar tot 25 oktober
In het boekje staan een aantal aanwijzingen die niet meer kloppen. In die situaties goed op de wegbewijzering letten!
Openbaarvervoer: De route is te bereiken met bus en trein maar sneller gaat het met de auto en eventueel fietsen. De route kan altijd opgedeeld worden in kleiner stukken maar openbaarvervoer blijft enigszins problematisch in dit gebied.

Home | Info | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina
e-mail Contact
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum
kardinaalshoed
Kardinaalsmuts
heide
Heide met vlinder
Veluwe
Vergezichten op de Veluwe
paddenstoel
paddenstoel