Home

Het Pieterpad
Info Pieterpad
Het Pieterpad is één van de lange afstand wandelingen die door Nederland lopen van het noorden naar het zuiden. De route is 488 km lang en gaat van Pieterburen naar Maastricht. De wandelingen worden in verschillende etappes verdeeld en gaan via natuurgebieden en door verschillende provincies. De route is uitgezet door de "Nivon" en staat beschreven in het boekje "Pieterpad traject 1 & 2". Je kan zelf bepalen hoeveel kilometer per dag je wilt lopen en in welke volgorde je de route loopt.

Eerste traject

Home
Vorden-Holten 29 km
Holten-Hellendoorn 15 km
Hellendoorn-Ommen 20 km
Ommen-Hardenberg 23,5 km
Hardenberg-Coevorden 20 km
Coevorden-Sleen 19 km
Sleen-Pieterburen 118 km

bloen met vlinder

Tweede traject

Home
Vorden-Doetinchem 26 km
Doetinchem-Millingen 31 km
Millingen-Groesbeek 20 km
Groesbeek-Vierlingsbeek 32 km
Vierlingsbeek-Swolgen 22 km
Swolgen-Venlo 22 km
Venlo-St. Pietersberg 106 km

Het is de bedoeling dat we begin april aan de route beginnen, we hopen dat het een mooie zomer wordt waarin we volop kunnen genieten van de route. We beginnen eerst dicht bij huis en lopen naar het noorden, als het weer wat beter wordt gaan we naar Pieterburen en lopen de route dan verder in zuidelijke richting.

Elke etappe die we wandelen zal ik beschrijven met onze belevenissen, ervaringen en het aantal kilometers die we lopen. Ook zal ik informatie geven over het openbaarvervoer, horecagelegeheden en eventuele andere zaken die zich kunnen voordoen.


Home | Naar boven | Menu | Volgende

Contact