Menu

Groesbeek
23 juli 2005

Op de dag na de vierdaagse van Nijmegen lopen we van Millingen naar Groesbeek en kruisen de zeven heuvelenweg waar gisteren de wandelaars overheen kwamen. De route die we vandaag lopen is 20 kilometer, we starten 's morgensvroeg om op tijd over te zijn.

We vertrekken richting Millingen met de auto, het is rustig op de weg omdat het zaterdag is maar ook nog erg vroeg. We beginnen onze wandeling om kwart voor acht en lopen vanuit Millingen richting Leuth. Het eerste gedeelte is vrij saai omdat we een aantal kilometers langs de weg moeten lopen.

Later lopen we een stukje door Duitsland waar een heel andere sfeer hangt dan in Nederland. We lopen verder richting het Wylerbergmeer. Na een tijd niemand tegen te zijn gekomen steken we een drukke weg over en gaan de Duivelsberg op, er moet flink geklommen worden. We lopen nu door de bossen richting Groesbeek. Onderweg komen we nog een restaurant tegen maar helaas gesloten, dus lopen we maar weer verder. In een nabij gelegen weiland zien we een vos lopen op zoek naar prooi. Het landschap is erg afwisselend en de moeite waard omdat het gloeiend is.

 

Weilanden bij Groesbeek

In de buurt van Groesbeek

Een aantal kilometers voor Groesbeek komen we een aantal wandelaars tegen die net gestart zijn vanuit Groesbeek. Op een bankje, eten we even wat en genieten van het landschap. Het is prima wandelweer, niet te warm en niet te koud.

We hebben nu nog een aantal kilometers te lopen (ongeveer 5 km) voordat we in Groesbeek aankomen wat voor vandaag ons einddoel is. We lopen door het heuvelachtige landschap en komen tegen 12 uur in Groesbeek aan waar het een gezellige drukte is en men nog in de roes leeft van de vierdaagse van Nijmegen.

We rijden met de bus naar Nijmegen om van daaruit verder te gaan naar Millingen waar we onze auto ophalen.

Er is goed busverkeer tussen de plaatsen, je hoeft nooit lang te wachten. Eet & drinkgelegenheden blijven een probleem als je vroeg start want ze zijn meestal nog niet open. In het bos ongeveer 5 km voor Groesbeek is het goed opletten want de beschrijving van het boekje geeft aan dat je ongeveer 1 km moet lopen om een weggetje links af te nemen. Het blijkt maar een paar honderd meter te zijn. Als je te ver doorloopt kom je op een asfaltweg die je niet moet hebben.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact