Menu

Millingen
15 juli 2005

Op een vrijdag in de zomervakantie lopen we van Doetinchem naar Millingen aan de Rijn, een tocht van 31 km. Het is prachtig zomerweer, we vertrekken 's morgensvroeg om 8.00 uur uit Doetinchem waar we met het openbaarvervoer naartoe zijn gereden.

Overal is het nog rustig. Eerst lopen we een stukje door de stad maar algauw gaan we de brug over en wandelen we in de buitenwijken van Doetinchem richting "Stroombroek", een recreatiegebied waar op het moment dat wij er langs lopen nog niet veel te beleven valt.

We komen daarna bij het Bergherbos en zien dan tot aan Hoog-Elten eigenlijk niets anders meer dan bossen, je raakt het gevoel voor richting een beetje kwijt. Na 11 km stoppen we even in het bos om wat te eten, het is er lekker koel en rustig en we zijn nog geen mensen tegengekomen.

Als we weer verder gaan lopen we nog een achttal kilometers door het bos en staan dan ineens in Hoch-Elten bij een restaurant in de buurt van de Drususbronnen waar we een kopje koffie drinken.

rustplaats in het bos Houten stoeltjes in het bos

De Rijn

Wandelen langs de Rijn

We zijn ongemerkt Duitsland in gelopen en lopen na de koffie weer richting Nederland naar het plaatsje Spijk dat aan de Rijn ligt. We lopen van hieruit enige kilometers langs de Rijn waar het behoorlijk waait. In de verte ligt Tolkamer waar we naartoe wandelen, een gezellig plaatsje waar we later even stoppen om rond te kijken.

We hebben dan nog vier kilometer te gaan naar Millingen, onze eindbestemming voor vandaag. We moeten opschieten want we moeten met een pontje over de Rijn en die vertrek ieder uur op het hele uur, die willen we niet missen. Het gaat gelukkig allemaal lukken en al gauw zijn we in Millingen waar we nog een stukje moeten lopen naar de bushalte. We gaan met de bus naar Nijmegen om vandaar de trein naar huis te nemen. De reis loopt voorspoedig.

Op het eerste gedeelte is alleen wat te krijgen op het recreatiegebied "Stroombroek", waarschijnlijk is dit alleen in de zomerperiode, onderweg zijn verder geen horecagelegeheden, alleen in Hoch-Elten. Het tweede gedeelte is wat beter maar je zal door moeten lopen tot Tolkamer.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact