Menu

St Pietersberg
15 t/m 19 augustus 2006

Op dinsdag 15 augustus vertrekken we met de caravan naar Limburg waar we in de plaats Echt een camping vinden. Het ligt vrij centraal voor de wandelingen die we de komende dagen gaan maken. We lopen van Venlo naar de Sint Pietersberg, het eindpunt van het Pieterpad, een afstand van 106 km.

Woensdagmorgen om 9 uur vertrekken we met de trein richting Venlo om naar Roermond te lopen, een tocht van 31 km. Het blijkt een lange saaie rechte route te zijn die vooral door bosgebieden loopt. Gelukkig is het droog want de bossen zijn al donker genoeg. Op het laatste moment krijgen we nog een bui over ons heen maar dan zijn we al in Roermond en is het nog nog maar even lopen naar het station.

Donderdagmorgen vertrekken we met regen uit Roermond, de route is afwisselend en gaat vandaag naar Susteren, een afstand van 29 km. We maken een omweg via Lerop vanwege een snelweg die wordt aangelegd. Het is inmiddels opgehouden met regenen en de zon begint te schijnen en dat houden we zo de rest van de dag. Bij Susteren is de route verlegd wat niet in alle boekjes staat aangegeven dus is het even uitkijken maar de route is prachtig.

foto  101

In het bos tussen Venlo en Roermond

Basiliek van Wiro, Plechelmus en Otgerus te Sint Odiliënberg

Vrijdag lopen we de route Susteren-Strabeek 31 km. De route gaat vanuit Susteren langs de plaats Nieuwstadt en dan een stukje door Duitsland voordat we in Sittard aankomen, een leuke plaats waar we onze lunch gebruiken op de markt. Het is goed weer, een plezier om te lopen, de route is afwisselend en we moeten regelmatig wat klimmen waardoor we weten dat we in heuvellandschap zijn gekomen. Het is wederom een lange dag voordat we de bus kunnen nemen in Strabeek om bij het station van Valkenburg te komen. Van hieruit vertrekken we met de trein naar Maastricht om vervolgens weer terug te rijden naar Echt waar onze caravan staat, het is dan inmiddels al avond geworden voordat we terug zijn op de plaats van bestemming.
Zaterdag lopen we het laatste stukje van de route, het is stralend weer, beter kunnen we ons niet wensen om de laatste 15 km van de route te lopen. Het blijkt een mooie route te zijn die eerst vanuit Strabeek door het Geuldal omhoog loopt naar de plaats Verblijt dat op een plateau ligt. We rusten hier even voordat we verder gaan richting Maastricht. We lopen door de velden en komen nog langs een aantal kleine plaatsen. In Maastricht aangekomen eten we wat op een gezellig plein vol mensen die ook van de zon genieten. De laatste 4 km naar de St. Pietersberg is dan nog een peuleschilletje, een stukje klimmen en we hebben ons einddoel bereikt, het Pieterpad is volbracht. Rest ons alleen nog de 4 km terug naar het station in Maastricht.

Het eindpunt van het Pieterpad

Quote: Vanaf medio 2005 heeft het Pieterpad een nieuwe route gevonden tussen het IJzerenbosch bij Susteren en Sittard. Dit was nodig omdat de oude route van het Pieterpad door de aanleg van een weg inmiddels is geblokkeerd. De markeringen van het nieuwe Pieterpad route is door onverlaten echter rigoureus verwijderd. Daarbij is schade toegebracht aan bomen. Pieterpad wandelaars worden hierdoor de verkeerde kant opgestuurd. bezitters van de laatste (7de) druk wordt aangeraden tussen Sittard en het IJzerenbosch uitsluitend de routebeschrijving en de kaart te volgen. Diegenen die een oude druk hebben (6de druk of ouder) worden dringend aangeraden om de routebeschrijving van het internet te downloaden. Routebeschrijving internet

De treinen op dit traject sluiten niet altijd aan dus zijn er soms flinke wachttijden waarmee je rekening moet houden. Dat geldt ook voor de busdiensten.


Home | Naar boven | Menu | Vorige

Contact