Menu

Ommen
20 april 2005

Het is een koude, kille dag als we onze tocht vervolgen richting het noorden. We beginnen vandaag in Hellendoorn voor een tocht van 20 km richting Ommen.

We rijden met de auto naar Hellendoorn waar we de auto bij het " Pretpark" neerzetten om vervolgens de route weer op te pakken.We lopen richting Hellendoornsche berg over drassige paden want het heeft de afgelopen dagen behoorlijk geregend. Er zijn in het bos behoorlijk wat bomen omgehakt waardoor er weer meer licht is gekomen.

Als we het bos uitkomen, lopen we een tijdje langs akkers en weilanden, in de verte zien we de Lemelerberg liggen. In de weilanden zien we een Grutto scharrelen op zoek naar voedsel. Het gaat nu richting Lemele, een klein dorp halverwege de route.

gekapte bomen

Gekapte bomen in het bos

de ReggeHier vandaan gaan we de Archemer berg op, het wordt klimmen naar een hoogte van 70 meter waar we fantastische uitzichten hebben en tot ver in de omgeving kunnen kijken. We stoppen even om van alles te genieten en wat te eten en te drinken.

Als we onze tocht vervolgen wordt het weer wat beter en schijnt de zon zo nu en dan. We gaan nu richting Ommen wat voor vandaag onze eindbestemming is. We bellen de regiotaxi en laten ons terugbrengen naar Hellendoorn.

In het boekje staan in Lemele horecagelegenheden vermeldt, deze blijken allemaal gesloten te zijn. Alleen in de buurt van Ommen zijn de horecagelgenheden open. Vanuit Ommen is er de mogelijkheid om je te verplaatsen met de trein of bus.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact