Menu

Hellendoorn
14 april 2005

Het is een redelijk droge door de weekse dag waarop we besluiten 's middags een stukje te lopen van het Pieterpad. De route is deze keer 15 km en loopt van Holten naar Hellendoorn over de Sallandse heuvelrug ook wel bekend als de Holtenseberg.

We rijden met de auto naar het station van Holten waar we de vorige keer zijn geëindigd en waar de route achter het station verder gaat. Het gaat gelijk de bossen in waar het heerlijk ruikt omdat het nog maar kort geleden geregend heeft.

We komen langs een paar horeca gelegenheden en het musem, daarna is de bebouwing op en lopen we tussen de bomen de berg op waar we regelmatig van de mooie uitzichten kunnen genieten en waar we een verscheidenheid aan vogels zien waaronder de appelvink en de pestvogel.

Het is niet druk op de route en kunnen volop genieten van het mooie landschap om ons heen. We klimmen en dalen regelmatig wat de tocht zeer afwisselend maakt. De lente is in volle gang en overal groeit of bloeit wel wat.

Holtenseberg

Uitzicht vanaf de Holterberg

JenerverbessenOndanks dat er regelmatig donkere wolken boven ons hangen, blijft het toch droog en kunnen goed opschieten, de paden zijn goed begaanbaar al ontbreekt zo hier en daar een aanwijzing maar de kaart in het boekje geeft de route aan en is makkelijk te volgen.

Als we de bossen uitkomen steken we de weg Zwolle-Almelo over en lopen richting Hellendoorn, het pad loopt eerst nog ruim 2 km door het bos en slaat dan af richting Hellendoorn waar we het dorp inlopen op zoek naar een bushalte, die ons naar Wierden zal brengen. Van daaruit gaan we verder met de trein naar Holten waar we uitstappen om de auto op te halen en naar huis te rijden.

Het was een aangename wandeling en zeer de moeite waard.

Horeca gelegeheden aan het begin van de route, op de Holterberg zijn geen gelegenheden, wel weer in Hellendoorn, waar je met de bus in verschillende richtingen kunt reizen. Niet ver van de route af op de Holterberg is een bezoekerscentrum en een schaapskooi.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact