Menu

Venlo
6 oktober 2005

Op deze mooie nazomer dag vertrekken we 's morgens vroeg naar het plaatsje Swolgen waar we de vorige keer zijn gestopt. Het is de bedoeling om vandaag naar Venlo te lopen, een wandeling van 22 km.

Er hangt nog mist als we in Swolgen aankomen maar de zon begint er zo nu en dan door te komen. We vertrekken om 10.00 uur. We lopen gelijk het dorp uit en gaan de landerijen in. De tocht is werderom erg afwisselend en loopt door bossen en landerijen waar om deze tijd van het jaar nog genoeg te zien is.

Vooral in het bos waar de dauw nog hangt zijn spinnenwebben geweven tussen de bomen, ze zijn nu goed te zien vanwege het vocht.

Afvalshoop van champions

De eikels en kastanjes vallen en het is oppassen geblazen om er niet één op je hoofd te krijgen. We zien ook de eerste paddestoelen waaraan je duidelijk kunt zien dat het herfst wordt.

Onderweg komen we langs een championkwekerij, we nemen een kijkje en maken foto's. We krijgen er honger van.

Tegen het middaguur komen we in Grubbenvorst aan, een redelijk grote plaats waar we op een terras gaan zitten om van het mooie weer te genieten. Omdat we niet de hele dag op het terras kunnen blijven zitten vervolgen we onze weg richting Venlo wat 9 km verderop ligt. Eerst gaan we met het pontje de Maas over om onze weg te vervolgen naar Venlo wat voor vandaag ons einddoel is. Het blijkt nog een flinke tippel te zijn maar de weg loopt langs de Maas wat mooie uitzichten geeft.

We vertrekken met de bus vanaf het station in Venlo naar Swolgen waar we een klein half uur overdoen. Een andere mogelijkheid is om met de trein naar Venray te reizen en dan met de bus naar Swolgen.

 

Het pontje vaart in ieder geval deze tijd van het jaar op en neer. Na 12 km zijn er in Grubbenvorst horecagelegenheden en in Venlo.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact