Menu

Sleen
17 juni 2005

We vertrekken op een sombere dag vanuit de plaats Coevorden naar Sleen, 19 km naar het noorden. Het is niet koud dus prima weer om te wandelen. We zetten de pas er flink in en hopen niet al te laat in de middag in Sleen aan te komen.

Tegen half tien zijn we in Coevorden en kunnen we beginnen met de route. We drinken eerst koffie en tegen 10.00 uur zijn we klaar voor vertrek. Eerst lopen we nog een stukje door Coevorden en al gauw belanden we in de buitenwijken en gaan we de landerijen in.

We lopen door het park Coevorden uit en gaan eerst richting Stieltjeskanaal, daarna slaan we af richting Dalen. We lopen langs het dorp met een omtrekkende beweging naar Dalerveen, een klein gehucht waar we doorheen lopen maar waar weinig te beleven valt.

Het is lunchtijd en we besluiten net buiten Dalerveen in het gras wat inmiddels 30 cm hoog is, onze boterhammen op te eten. We zijn dan ongeveer op de helft van de route en komen de eerste wandelaars tegen die van de andere kant komen.

Ganzenhoester

Ganzenhoedster op het plein in Coevorden

Na de rustpauze lopen we verder, we komen door de buurtschappen Den Hool en Holsloot waar we overigens nog nooit van gehoord hebben, voordat we bij de plaats Erm uitkomen waar een groot recreatiegebied ligt, het Ermerzand. In de verte kunnen we de kerk van Sleen al zien liggen, het is nu nog even lopen en dan zijn we op de plaats van bestemming.

Het neemt nog enige tijd in beslag voordat we vervoer hebben naar Coevorden want er is een treinstaking en er lopen geen treinen vandaag. Helaas lopen er geen bussen van Sleen naar Coevorden.

Vanuit Sleen kan je met de bus naar Emmen waarvan je dan weer met de trein naar Coevorden kan reizen. Ook de regiotaxi bellen is een mogelijkheid. Je moet dan een uur wachten voordat je opgehaald wordt en je adres goed doorgeven. Horecagelegenheden staan een aantal keren vermeld in het boekje maar zijn niet altijd open.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact