Menu

Sleen-Pieterburen
21 tot 25 juni 2005

We besluiten om in één keer de rest van de noordelijk route van het Pieterpad te lopen in 4 dagen. Het is écht zomer geworden en beter weer kunnen we ons niet voorstellen om te wandelen. We zetten de caravan in Zuidlaren neer en bestrijken van hieruit het hele gebied. We lopen 118 km en beginnen in Sleen waar we de laatste keer zijn geëindigd.

We vertrekken de eerste dag, dinsdagmorgen met de auto van Zuidlaren naar Schoonlo. We stuiten op een wegomlegging waardoor we min of meer de weg kwijtraken en pas tegen half twaalf kunnen starten met onze wandeling, omdat we ook nog met het openbaar vervoer naar Sleen moeten rijden waar we vertrekken. Gelukkig lopen we niet zoveel kilometers (21 km) die dag waardoor het toch niet al te laat wordt voordat we weer terug zijn in Zuidlaren. We wandelen een prachtig gebied binnen met een grote variatie in het landschap.

De tweede dag starten we wat vroeger en beginnen om kwart over acht te lopen van Schoonlo naar Zuidlaren, een afstand van 35 km. We gaan eerst met de bus naar Assen en van daaruit stappen we over op een andere bus naar Schoonlo.

Hunebed

Hunebed in Drenthe

Het is warm maar we lopen veel onder bomen dus hebben we niet echt last van de warmte. We stoppen regelmatig om wat te drinken, ook is er genoeg te zien. We lopen door bos en over heidevelden en de natuur staat in volle bloei. Het is écht genieten.

Heideveld

De grote stille heide

We komen tegen half vijf in Zuidlaren aan en zijn zeer tevreden over onze prestatie. Het is ons goed bevallen om vroeg te starten dus blijven we dat doen.

De derde dag starten we om 7.00 uur vanuit Zuidlaren en lopen naar de stad Groningen (23 Km). Een hele tippel die jammer genoeg een aantal kilometers langs de vierbaansweg loopt maar naar ik aanneem de enige mogelijkheid is om in Groningen te komen. We zijn vroeg op de plaats van bestemming en nemen de bus terug naar Zuidlaren. We kunnen dan verder nog de hele middag genieten van het mooie weer en lekker uitrusten.

 

 

De laatste dag lopen we van Groningen naar Pieterburen, een afstand van 29 km die later vanwege een omleiding 31 km blijkt te zijn. Als we Groningen doorgelopen zijn wandelen we door de landerijen richting Garnwerd. Omdat we weer vroeg zijn gestart (7.00 uur) is het gelukkig nog niet zo warm, er is weinig beschutting in het noorden van Groningen dus lopen we stevig door om gauw in Pieterburen te zijn.

Onderweg komen we van de andere kant een Pieterpatter tegen die zich afvraagt of het wel zinvol is om nog helemaal naar Groningen te lopen. De man is wat later gestart op de dag en het is inmiddels behoorlijk warm geworden. We nemen afscheid en lopen verder richting Winsum waar we wat eten. We hebben nu nog 11 km te gaan en dan zijn we in Pieterburen. We krijgen nog te maken met de laatste loodjes maar tegen kwart voor drie komen we in Pieterburen aan waar we onszelf trakteren op een grote sorbet. De eerste helft zit erop, we gaan nu beginnen aan de tweede route van Vorden naar Maastricht.

Onderweg zijn er genoeg gelegenheden waar wat te krijgen is. Het openbaarvervoer is even puzzelen en niet alles sluit aan elkaar aan.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact