Menu

Vierlingsbeek
27 juli 2005

Vandaag is het traject Groesbeek-Vierlingsbeek aan de beurt, een tocht van 32 km. We lopen nu Gelderland uit en gaan naar de provincie Limburg. Jammer genoeg laat het weer te wensen over, er is droog weer beloofd in het zuiden maar een gedeelte van de tocht heeft het ondanks de weersvoorspellingen toch geregend.

We vertrekken met de eerste trein naar Nijmegen en gaan dan verder met de bus naar Groesbeek. Tegen kwart over acht beginnen we te lopen, eerst gaat het nog even door het centrum van Groesbeek maar al gauw lopen we in het bos richting Plasmolen. De omgeving is erg afwisselend en heuvelachtig, er is weer genoeg te zien. Ons pad wordt gekruist door een ree maar hij verdwijnt snel als hij ons in de gaten krijgt.

We lopen verder richting Gennep, het begint te regenen, we zijn op dat moment net het bos uit en lopen op een weg langs de Duitse grens met aan de ene kant bos en de andere kant weilanden. We hebben dan nog een aantal kilometers te lopen voordat we in Gennep even kunnen schuilen.

St Jansberg

Natuurreservaat "Het Quin"

Nadat we in Gennep wat gegeten en gedronken hebben gaan we weer verder, inmiddels is het droog geworden maar klam is het nog wel, we moeten nu nog 17 km naar ons einddoel. We lopen richting het natuurreservaat "Het Quin", het is een klein reservaat waar een aantal koeien en geiten grazen en waar een aantal vennetjes liggen, een prachtig stukje natuur waar je met plezier een tijdje verblijft om van de rust te genieten, we zijn niet de enigen.

Na het reservaat lopen we richting Afferden waar we met een pontje de Maas oversteken. Zo langzaam maar zeker komen we bij het eindpunt in Vierlingsbeek wat we al in de verte zien liggen. We lopen door de landerijen met prachtige zomerbloemen richting het dorp waar we de trein nemen naar Nijmegen om van daaruit weer naar huis te reizen. Ondanks het regenachtige weer was het een prachtige tocht die ons niet zwaar gevallen is ondanks het aantal kilometers dat we moesten lopen.

Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om wat te krijgen. De route wordt druk bewandeld door medewandelaars. De trein in Vierlingsbeek vertrek ieder uur richting Nijmegen en Venlo.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact