Menu

Vorden-Doetinchem
6 Juli 2005

We starten het tweede traject van het Pieterpad op een sombere dag in Vorden. We lopen vandaag naar Doetinchem , een tocht van 26 km. We gaan nu in zuidelijke richting en hebben in totaal nog 256 km van het pad te gaan voordat we bij de Sint Pietersberg zullen aankomen.

We parkeren de auto bij het station in Vorden en vertrekken rond 10.00 uur, mooi weer is het niet maar prima om te wandelen. We lopen door het dorp en slaan net even buiten het dorp af richting kasteel Vorden, het kasteel is één van de kastelen van de 8 kastelentocht, die per fiets zijn af te leggen.

We lopen nu richting Linde, een gehucht net buiten Vorden. Er staan een paar huizen, een kroeg en een molen. We proberen hier koffie te krijgen maar helaas, alles is dicht. Daarna gaat het de velden in en wisseld het landschap zich af tussen landerijen en bossen. We lopen na een tijdje door Varssel, ook een klein plaatsje waarvan de naam groter is dan het aantal inwoners, er ligt wel een prachtig golfterrein van 18 holes.

 

Kasteel Vorden

Kasteel Vorden

Na veel bos en een aantal kilometers verder komen we in het plaatsje Zelhem waar het gezellig toeven is. De zon is gaan schijnen en het is heerlijk uitrusten op een vol terras. We zijn onderweg weinig medewandelaars tegen gekomen. Misschien omdat het midden in de week is of omdat het weer niet echt goed is, we weten het niet.

Na de rustpauze in Zelhem lopen we eerst de plaats door om net buiten de plaats de landerijen weer in te gaan. Je ziet dat het zomer is want op het land staan allerei gewassen te bloeien en te groeien, ook in de bermen staat een grote verscheidenheid aan bloemen en planten.

Na ongeweer 7 km komen we aan de rand van Doetinchem. We moeten nu nog de plaats doorlopen om bij de bushalte te komen. De bus zal ons via een aantal plaatsen terugbrengen naar Vorden waar we vanmorgen onze wandeling zijn begonnen. De busrit duurt iets meer dan een half uur en dan zijn we op de plaats van bestemming.

Waar onderweg een koffiekop is aangegeven op deze route blijkt het restaurant niet open te zijn. Veel gelegenheden gaan pas om 12.00 uur open terwijl veel wandelaars vroeg starten en tegen die tijd alweer bijna op de plaats van bestemming zijn. Houd er rekening mee, dat scheelt onnodig omlopen.

Informatie over de 8 kastelentocht (fietsroute) is te verkrijgen op het VVV van Vorden.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact