Menu

Swolgen
22 september 2005

Op deze mooie nazomerdag besluiten we de draad van het Pieterpad weer op te pakken en vervolgen onze route. We rijden naar Vierlingsbeek om van daaruit naar Swolgen te lopen, een route van 22 km.

We rijden met de auto naar Vierlingsbeek en zijn tegen halftien op de plaats van bestemming. Het is niet warm maar het beloofd een mooie dag te worden. We parkeren de auto bij het station en wandelen eerst naar het centrum van Vierlingsbeek (ongeveer 1 km) waar we de route weer oppakken.

Als we de plaats uitlopen zijn we al snel weer in een andere plaats en dat blijkt de hele route zo door te gaan. We komen in plaatsjes waar we nog nooit van gehoord hebben maar het maakt de tocht wel erg afwisselend. Tussen de plaatsen door wordt het landschap afgewisseld met bos, weilanden maar vooral ook met bloemen, die waarschijnlijk geteeld worden voor het zaad. De boeren zijn bezig om het maïs van het land te halen.

Akkers met Afrikaantjes

Velden met Afrikaantjes

Een voormalig kasteeltje

In Geijsteren besluiten we het dorp binnen te lopen om er een terrasje te pakken. We worden ontvangen door een vriendelijke dame die ons gelijk haar Pieterpadboeken voorlegt met de boodschap of we er maar gelijk in willen schrijven. We vermaken ons de rest van de tijd met het lezen van de boekjes.

Als we onze weg vervolgen komen we we door Meerlo waar we foto's nemen bij een voormalig kasteeltje. Op de binnenplaats staat een mand met appels voor de liefhebber maar vooral voor de Pieterpatters. We nemen een appeltje mee voor onderweg die we ons heerlijk laten smaken.

Als we het dorp uitlopen vervolgen we onze weg richting Swolgen, we moeten nu nog 3 km lopen voordat we op de plaats van bestemming zijn. In Swolgen zoeken we de bushalte op waar we de bus nemen naar Venray, hier stappen we uit en gaan verder met de trein naar Vierlingsbeek waar onze auto bij het station staat geparkeerd.

Er zijn onderweg genoeg gelegenheden om wat te eten en te drinken, houdt er rekening mee dat in de wintertijd veel restaurants pas om 16.00 uur opengaan door de week. In het begeleidende boekje wordt te weing ingegaan op openingstijden waardoor je nog al eens voor een dichte deur komt te staan.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact