Menu

Coevorden
28 mei 2005

Op deze warme zomerdag in mei besluiten we om van Harden berg naar Coevorden te lopen, een tocht van ongeveer 20 km. Het is alweer even geleden dat we een stuk van het Pieterpad gelopen hebben dus hoog tijd om de draad weer op te pakken.

We starten ongeveer om half elf vanuit Hardenberg nadat we eerst nog wat gedronken hebben. We lopen een stukje door de stad en slaan dan af om langs de Vecht te lopen waar een mooi stukje natuur ligt en waar een paar koeien in het water staan voor verkoeling.

De Vecht buigt af en we slaan links af om daarna een verkeersweg over te steken en onze weg te vervolgen richting een klein natuurreservaat waarin nog een waterpoel ligt die dateerd uit de ijstijd maar waar niet veel van te zien is vanwege de dichte begroeiing.

We lopen verder door de landerijen en rusten even op een driesprong waar een bankje staat en eten hier onze lunch op. Het is niet druk en we komen maar weinig medewandelaars tegen vandaag.

Koeien in het water

Bloemen langs de sloot

Na de rust gaat het verder naar het vriendelijke dorpje Gramsbergen. We lopen op ons gemak het dorp door en verlaten het even later langs een aantal sportvelden om verder te lopen richting Coevorden. We moeten een kanaal oversteken en lopen nog een tijdje door weinig interessant landschap en komen bij het buurtschap Klooster uit wat net onder der rook van Coevorden ligt. We rusten nog wat aan de kant van het kanaal net voordat we Coevorden binnen lopen en eten een appel. Nog een paar honderd meter en dan zit het er weer op voor vandaag. We zijn al gauw bij het station waar even later de trein ons weer terug naar Hardenberg brengt waar we vanmorgen gestart zijn.

 

Onderweg is er genoeg gelegenheid om ergens wat te eten of te drinken alhoewel niet alles vermeld staat in het boekje. De treinen vertrekken 3 over het half uur en 14 minuten over het hele uur vanuit Coevorden richting Zwolle.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact