Menu

Hardenberg
24 april 2005

Het is zondag en prachtig lenteweer, dus bij uitstek geschikt om een flinke wandeling te maken. We lopen vandaag van Ommen naar Hardenberg, een zeer afwisselende route van totaal 23,5 km.

We parkeren de auto bij het station in Ommen en vatten de route weer op. We wandelen eerst richting centrum en slaan dan bij de Vecht rechtsaf richting Junne. We komen door de mooie boswachterijen van Ommen en Hardenberg. Het is prachtig in het bos omdat de bladeren al gedeeltelijk aan de bomen zitten. We passeren de Vecht weer en steken deze over. We blijven even kijken om foto's te maken, er is een waterval gemaakt in de Vecht om forellen te laten passeren, een spectaculair gezicht.

We wandelen verder door een gebied met landerijen waar de koeien genieten van het mooie weer en zich het groene gras lekker laten smaken. Onderweg komen we een aantal gedateerde auto's tegen, die een tourrit maken in de omgeving.

 

foto 68

Aanblik Ommen

foto 69We wandelen van Stegeren naar het plaatsje Rheeze waar nog een Brink te zien is met een aantal mooie huizen rondom de Brink, zeer de moeite waard. We hebben dan nog een klein stukje te gaan naar Hardenberg. Het is druk rondom Hardenberg want men is naar buiten gegaan om te genieten van deze mooie lentedag.

In Hardenberg aangekomen lopen we naar het station ongeveer een kilometer vanaf de route en nemen de trein terug naar Ommen waar de auto staat geparkeerd.

Horecagelegenheden zijn te vinden in Ommen en Hardenberg, onderweg geen horecagelegenheden maar genoeg bankjes om even uit te rusten. Onder de rook van Hardenberg is op de route een camping waar een restaurant aanwezig is, hier kan je koffie, frisdrank, ijs, friet en pannenkoeken krijgen. Goede aansluiting met de trein.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact