email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Baarn-Nijkerk

Vrijdag 17 juni 2011

Het is een wat mindere dag maar goed genoeg voor een wandeling. We lopen vandaag van Baarn naar Nijkerk een afstand van 22 km. We reizen met de trein naar Baarn en rijden met de bus naar Eembrugge waar we de wandeling weer oppakken.

Brug

Brug over de Eem
We lopen van Eembrugge naar Spakenburg. Eigenlijk loopt de route over de dijk langs het water maar het gras staat op kniehoogte en er lopen schapen dus besluiten we lang de weg te lopen. Even zo goed een mooie route al moet er wel op het verkeer gelet worden. We komen eerst in Eemdijk waar we gelijk een mevrouw in klederdracht zien en ze moet natuurlijk gelijk op de foto. We lopen door en gaan nu richting Spakenburg en lopen over de dijk richting de plaats. We bereiken Spakenburg na ongeveer 9 km en lopen het stadje binnen op zoek naar onze lunch.
schapen
ondertiteling
Na de lunch lopen we de stad door en gaan richting Nijkerk, Welopen langs het water op een smal pad waar ook de fietsers zich begeven, we moeten regelmatig aan de kant om ze te laten passeren. Het is een indrukwekkend gezicht om aan de overkant van het water de provincie Flevoland te zien liggen. We kunnen Nijkerk in de verte zien liggen maar moeten nog een heel eind lopen voordat we er zijn. Onderweg komen we langs het stoomgemaal in de buurt van Nijkerk. Het stoomgemaal is een museum en je kunt het bezichtigen. We lopen verder en komen in Nijkerk aan, we lopen naar het station en reizen terug naar huis. Op deze route zijn er veel rechte afstanden, je moet er van houden.

Horeca: Spakenburg en Nijkerk
Openbaarvervoer: Bus, trein
Home | Omhoog
pix
klederdracht
Spakenburgse klederdracht
Bloemen
Bloemen aan de kant van de weg
Spakenburg
Spakenburg
stoomgemaal
Stoomgemaal in de buurt van Nijkerk