email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Monnickendam-Schellingwoude

Vrijdag 6 augustus 2010

We vertrekken vroeg van huis en rijden met de auto naar Monnickendam. We parkeren de auto in de buurt van de bushalte en gaan aan de wandel. Het is mooi weer en het is droog al doet de lucht anders vermoeden. We lopen vandaag van Monnickendam tot vlak voor Schellingwoude, een afstand van 23 km.

Polderlandschap

Polderlandschap

We vertrekken uit Monnickendam en lopen al gauw weer op de dijk, voor ons inmiddels een bekend landschap. Nadat we twee meertjes zijn gepasseerd slaan we rechtsaf en lopen richting Zuiderwoude, dit is nog de oude route, inmiddels is de nieuwe route in gebruik. We lopen het dorp door en vervolgen onze weg richting Uitdam, een dorp aan de dijk.

Als we het dorp passeren lopen we richting Uitdammer Die en wandelen nog een stukje over de dijk voordat we landinwaarts door een uniek stukje polderlandschap komen. We lopen langs weilanden en slootjes. We moeten soms over een sloot naar de andere kant, Over de sloten liggen planken om naar de andere kant te komen. Soms staan we met onze schoenen in het water omdat de planken doorbuigen. Het wordt een heel avontuur voordat we het begied gepasseerd zijn en verder lopen richting Holysloot. De kanten van de sloten zijn begroeit met een verscheidenheid aan planten. Helaas zien we weinig vogels, alleen zo hier en daar een Reiger en een Kieviet.

Amsterdam
Skyline Amsterdam

We laten het polderlandschap achter ons en lopen verder. Het volgende doel is Holysloot waar we stoppen om wat te gebruiken en uit te rusten.

Via het Kinselmeer lopen we naar Durgerdam, een plaatsje net onder de rook van Amsterdam. Net na de Zeeburgertunnel richting Schellingwoude ligt ons einddoel voor vandaag. We nemen de bus en laten ons terugrijden naar Monnickendam.


Horeca: De aangegeven plaatsen in het boekje zijn gesloten. In Holysloot kan je terecht in "Het Schoolhuus".
Openbaarvervoer: Wij reizen vanaf de rotonde in Schellingwoude met lijn 37 naar het Slotermeerplein en van daaruit met lijn 111 naar Monnickendam.
Home | Omhoog
pix

Eigen gemaakte jam

Eigen gemaakte jam
Noord-Hollans woonhuis
Noord-Hollands woonhuis
was op de dijk
De was hangt te drogen op de dijk
Durgerdam
Durgerdam