email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Schellingwoude-IJburg

Zaterdag 9 oktober 2010

Na een lange vakantieperiode pakken we het Zuiderzeepad weer op en vertrekken met de trein richting Amsterdam. Het is prachtig weer, een goede dag voor een lange wandeling. We plannen een tocht van 30 km maar halen ons einddoel niet omdat in Amsterdam teveel te zien is waardoor we niet verder komen dan IJburg, een afstand van 21,5km.

Amsterdamse grachten

Amsterdamse grachten

Het is iets over tienen als we met de bus van het Amstelstation in Schellingwoude aankomen en aan onze tocht van vandaag beginnen. Het wordt een tocht rondom het IJmeer en dwars door Amsterdam, We lopen eerst door Nieuwendam en lopen van daaruit naar het Vliegenbosch om uiteindelijk in de Vogelbuurt uit te komen. We lopen door de Vogelbuurt en Vogeldorp en laten ons met het IJpleinveer overzetten naar het Centraal station.

Vanaf het Centraal station lopen we via het Damrak, de Zeedijk, de Waag en het Montelbaanstorentje verder richting het Nautisch kwartier waar we een rusttijd inlassen om wat te eten en de omgeving te bekijken.

Na de lunch lopen we verder richting Entrepotdok wat aan de achterzijde van Artis ligt. Als we dit alles achter ons laten gaan we de Indische buurt in om bij het Flevopark er weer uit te lopen richting Nieuwe Diep. We lopen Amsterdam uit en gaan richting Diemen met aan de ene kant het opgespoten eiland IJburg en aan de andere kant Diemen-Noord. We lopen richting dijk en vervolgen onze weg ricnting Maxisweg in de buurt van de elektriciteitscentrale waar we de bus terugnemen naar het Amsterdam-Amstelstation.

Amsterdam
Uitzicht over Amsterdam
Het wordt een moeizaam proces om met de bus terugtekomen in Amsterdam vanwege wegwerkzaamheden, het kost ons veel tijd helaas ! We komen later dan we van plan waren aan bij het station en moeten vervolgens nog een half uur wachten op de trein voordat we huiswaarts gaan. Samengevat was het een mooie wandeling waar je de tijd voor moet nemen, het weer kon niet betrer, een geslaagde wandeling. Volgende keer verder.

Horeca: Overal op de route is er horeca aanwezig
Openbaarvervoer: trein, metro, bus, veerpont
Home | Omhoog
pix
Het Vliegenbosch
Amsterdamse herenhuizen
Amsterdamse Herenhuizen
Monterbaanstoren
Montelbaanstoren
De Waag
De Waag