email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Edam-Monnickendam

Dinsdag 2 augustus 2010

We starten in Edam waar we een paar dagen geleden zijn opgehouden. We lopen vandaag van Edam naar Monnickendam, een afstand van ongeveer 14 km. Het is redelijk weer, de zon schijnt zo nu en dan en soms is het wat bewolkt, een prima dag om over de dijk te wandelen met de wind in je haren.

Volendam

Volendam
We vertrekken vroeg naar Edam zodat we op tijd kunnen gaan wandelen. We parkeren de auto in de buurt van het busstation en lopen nog een stuk door Edam voordat we de dijk opgaan. We kunnen Volendam op afstand zien liggen. Na een aantal kilometers komen we aan de rand van Volendam en lopen verder over de dijk het dorp in. Het is nog rustig, de winkels gaan net open.We kopen een kaartje voor de veerboot en varen met de boot naar Marken. (Rondje Marken)
gras
Gras op de dijk
Als we terukomen van Marken is het erg druk geworden in Volendam en moeten we ons een weg banen door de mensenmassa. Al gauw komen we buiten het centrum en wordt het gelijk een stuk rustiger. We gaan de dijk weer op en lopen via Katwoude naar Monnickendam, ons einddoel van vandaag. Aangekomen in Monnickendam drinken we wat op een terrasje en lopen daarna naar de bushalte waar we wachten op de bus die ons terugbrengt naar Edam.

Horeca: In Volendam en Monnickendam. De gelegenheden in Edam zijn niet voor 10.00 uur open
Openbaarvervoer: We nemen lijn 114 van Amsterdam naar Hoorn en stappen in Edam uit.
Home | Omhoog
pix
schaap
Schaap op de dijk
De Waag
De Waag in Monnickendam
poes
Poes voor de deur
Straatje in Monniclendam
Straatje in Monnickendam