email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Stavoren-Rijs

Donderdag 1 september 2011

We lopen de route nu van Stavoren richting Veluwe waar we de vorige keer zijn gebleven. De route van vandaag bedraagt 16,7 km en gaat naar de plaats Rijs in Gaasterland (Friesland).

Ijsselmeer bij Stavoren

IJsselmeer bij Stavoren
We rijden met de auto naar Stavoren waar we de auto parkeren bij het station van de betreffende plaats. Omdat we een heel eind hebben gereden drinken we eerst koffie voordat we aan onze wandeltocht van vandaag beginnen. Het landschap is totaal anders dan waar we voorheen gewandeld hebben. Het eerste wat ons opvalt is de wijdsheid waar we niet aan gewend zijn. In Stavoren kunnen we in de verte Noord-Holland zien liggen. Dit is alleen mogelijk als het helder weer is.
Op de dijk
Op de dijk
We hebben gelukkig een goede dag gekozen want het weer is zonnig en droog waardoor het een aangename wandeling wordt. Eerst lopen van Stavoren voornamelijk langs het IJsselmeer over de dijk en in de buurt van Rijs lopen we een stuk door een bos wat een vreemd gevoel geeft omdat Friesland niet voldoet aan het berip bos en je eerder geneigd bent om aan meren en vlak land te denken.Hhet is in ieder geval een prettige afwisseling.
In Rijs nemen we de bus naar Sneek waar we op de trein stappen naar Stavoren om de auto op te halen.

Horeca: Stavoren, Laaksum en Bakhuizen voor deze laatste plaats moet je omlopen
Openbaarvervoer: Busdienst en trein. De bus en trein rijden ieder uur. Rekening mee houden dus!!!
Home | Omhoog
pix
Bramen
Bramen
Bloemen in de berm
Bloemen in de berm
Schapen
Veel schapen langs het water
Korenschoven
Korenschoven