email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Naarden-Baarn

Zondag 12 juni 2011

Op eerste Pinksterdag lopen we de afstand Naarden-Baarn 23 km. Het is even opletten met het openbaarvervoer omdat het op zon-en feestdagen een andere dienstregeling is. We rijden met de auto naar Baarn en stappen op de trein naar Bussum om vandaaruit verder met de bus naar Naarden te rijden.

Naarden

Uitzicht op Naarden
We starten onze wandeling net even buiten de vestingsmuren van Naarden. Het is een mooie wandeldag en even later laten we de stad achter ons en lopen richting Bikbergen en dan verder naar Blaricum. We lopen eerst over de Tafelbergheide, een mooi stukje natuur voordat we in Blaricum aankomen. Blaricum heeft een beschermd dorpsgezicht en sommige huizen hebben gewelfde daken. De huizen zijn van oorsprong boerenhuizen, een van de gaafste boerendorpen van het Gooi.
Brug
Brug bij Naarden
Onderweg lunchen we en trekken verder richting Eemnes en ineens lopen we in een totaal ander landschap en kunnen we in de verte Almere zien liggen. Rondom ons zijn weilanden waar voornamelijk koeien en schapen lopen te grazen. We lopen over de Sluis van Eemnes en wandelen richting Baarn wat ons einddoel is voor vandaag. Omdat op zondag geen busdienst is naar het station van Baarn vanaf Eembrugge lopen we nog een aantal kilometers door Baarn om bij het station te komen waar we de auto hebben geparkeerd.

Horeca: Restaurant op de Tafelbergheide en in Blaricum
Openbaarvervoer: trein-en busvervoer.Vanaf Eembrugge naar Baarn geen busvervoer op zondag!
Home | Omhoog
pix
Bos
Laantje in het bos
Tafelbergheide
Ingang Tafelbergheide
Op het hoogste punt
Op het hoogste punt van de Tafelbergheide
Kerktoren Eemnes
Kerktoren Eemnes