email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Rondje Marken

Dinsdag 2 augustus 2010

Op onze route Edam-Monnickendam gaan we met de veerboot vanuit Volendam naar Marken om een rondje te wandelen over het eiland. De route is 6 km. De tocht met de veerboot duurt 25 min. en vaart elk half uur. Met een beetje geluk kun je gelijk vertrekken.

Marken

Marken

Op de boot kunnen we Marken al in de verte zien liggen. Het blijkt verder weg te liggen dan we dachten. Aangekomen in de haven van het dorp is het een gezellige drukte. We besluiten eerst koffie te drinken voordat we aan de wandeling beginnen.

Na de koffie lopen we eerst het dorp in met zijn verschillende facetten. Het lijkt een sprookjes dorp uit vroegere tijden maar als je aan de andere kant van het dorp komt blijkt het een gewoon dorp te zijn net zoals alle andere dorpen. Als we het dorp uitlopen komen we op de dijk en lopen we een rondje over het eiland weer terug naar het dorp. We komen langs de vuurtoren en langs werven, een kluster huisjes op een verhoogd stuk grond. De flora en fauna is prachtig op het schiereiland.

Skyline Almere
Skyline Almere
Terug in het dorp eten we eerst wat voordat we met de boot terugvaren naar Volendam om daar onze wandeling te vervolgen richting Monnickendam. Het weer blijft goed als we onze weg vervolgen. We hebben nog 8 km te gaan naar onze eindbestemming. Een prima wandeling. Marken is goed te combineren met de route Edam-Monnickendam. Je moet wel op tijd beginnen want er is veel te zien onderweg.

Horeca: In Volendam en Marken volop aanwezig.
Openbaarvervoer: De veerdienst van Volendam naar Marken en weer terug vaart ieder half uur. Vertek vanaf de kades van beide plaatsen.
Home | Omhoog
pix
bootje
Bootje aan de kant
vuurtoren van Marken
Vuurtoren van Marken
was
De was hangt te drogen
zwanen
Zwanen met jongen