email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Huinen-Leuvenum

Zondag 26 juni 2011

Op deze bijna zonnige morgen lopen we van Huinen naar Leuvenum, een afstand van 21,5 km. We parkeren de auto in Ermelo en verplaatsen ons dan met de bus richting Huinen waar we de vorige keer zijn gestopt. Het is ongeveer 20 minuten rijden met de bus naar Huinen.

bos

Het landschap van deze wandeling

Als we in Huinen aankomen lopen we gelijk het dorp uit en gaan de Veluwse bossen in waar we de rest van de wandeling in zullen verblijven. Het weer is beter geworden en de zon schijnt volop, het wordt zelfs warm en men komt de huizen uit om van het weer te genieten. We lopen eerst naar Koudhoorn waar we koffie drinken en even bijkomen in de zon.

Als we de koffie op hebben gaat het verder richting Drie waar we de lunch gebruiken, het is dan al heel druk geworden met wandelaars en fietsers. We lopen verder door het Speuldersveld en gaan de hei op wat een aangename afwisseling is van het bos waar we de ochtend hebben doorgebracht.

bloemen
Vingerhoedskruid
Als we de weg naar Hardewijk zijn overgestoken lopen we verder richting Staverden met het Kasteel Staverden. We lopen door het park van het kasteel waar inmiddels al een behoorlijk aantal mensen aan het wandelen zijn en genieten van de zon. Wij lopen door en hebben nog een eindje te gaan richting bushalte die tegenover restaurant "De zwarte boer" gelegen is en waar we opstappen en terugrijden naar Ermelo om de auto op te halen. Het was een prachtige wandeldag.

Horeca: Op verschiilende plaatsen is horeca, zie boekje
Openbaarvervoer: Bus en trein
Home | Omhoog
pix
grafheuvel
Grafheuvel in het bos
Houtsnijwerk
Houtsnijwerk
gekapte bomen
Gekapte bomen
Kasteel Staverden
Kasteel Staverden