email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Doornspijk-Leuvenum

Donderdag 30 juni 2011

Vandaag lopen we de route andersom dit i.v.m de bereikbaarheid van het openbaarvervoer en de afstand die we naar de plaats moeten rijden. We rijden met de auto naar Doornspijk waar we bij de Hervormde kerk de auto parkeren en beginnen te lopen. De afstand vandaag is 25 km en gaat naar Leuvenum waar we de vorige keer gestopt zijn.

Hulshorsterzand

Hulshosterzand
De route pakken we weer op bij Huize Klarenbeek en lopen door het park rondom het landgoed. We gaan door de bossen richting Nunspeet waar we na ongeveer 9 km aankomen net tegen lunchtijd wat goed uitkomt want het is een prima plek om even uit te rusten en rond te kijken. Het weer houdt zich goed en het lijkt erop dat we het droog houden. Na de rustperiode wandelen we verder richting Hulshorsterzand waar we de Hulshorsterbosrandroute volgen, een grootgebied met stuifduinen en zand.
Hulshorsterzand
Hulshorsterzand

Het Hulshorsterzand is een fantastich mooi stukje natuur wat heel onnederlands aandoet. Het kan er erg koud maar ook erg warm zijn. Er zijn in het gebied verschillende steensoorten te vinden zoals bijvoorbeeld de jaspis (zie boekje) en verschillende mossoorten en stuifduinen. Voordat we het zand betreden moeten we eerst een stuifduin beklimmen maar hebben dan ook een fantastisch uitzicht. Er is een bankje waar we een tijdje genieten van het uitzicht. Helaas pakken zich donkere wolken samen en na niet al te lange tijd begint het te regenen waardoor we de rest van de route tot aan Leuvenum in de regen lopen. Het is jammer maar ook dat hoort bij wandelen. Ondanks de regen is het een fantastische route.

In Leuvenum aangekomen pakken we de bus naar Hardewijk en stappen over op een andere bus richting Doornspijk waar we de auto ophalen en naar huis rijden.


Horeca: Nunspeet en Leuvenum
Openbaarvervoer: trein en bus
Home | Omhoog
pix
schaap
Schaap
kabouter
Kabouter in het bos
Kevers
bloemsems
Bramenbloesem