email Contact
kaartje van het zuiderzeepad
De route

© Erica Makkink

 




Zuiderzeepad
Nijkerk-Huinen

Woensdag 22 juni 2011

Het is een bewolkte naar regen uitziende dag maar het weerhoudt ons er niet van om een wandeling te maken. We lopen vandaag van Nijkerk naar Huinen, een plaats waar we nog nooit van gehoord hebben. De afstand is 18,5 km deze korte route maken we i.v.m. met de bereikbaarheid van het openbaarvervoer.

Kasteel Oldenaller

Kasteel Oldenaller
We rijden met de auto naar Nijkerk waar we de auto bij het station parkeren. We lopen vanaf het station richting restaurant Salentein (ongeveer 1 km) waar we de wandeling weer oppakken. Wat ons opvalt is dat het landschap vergeleken bij de vorige wandeling heel anders is, toen wandelden we de hele tocht langs het water terwijl deze wandeling door de landerijen loopt en er geen water te zien is, een prettige afwisseling.
bloemen
Bloemen langs de kant van de weg
Na een tijdje lopen komen we bij het bos van Oldenaller waar ook het kasteel ligt. Het is een bijzonder bos om door te wandelen en er is ook nog een oude bron. Het is jammer dat het weer somber is maar het blijft droog. Als we het bos verlaten gaan we op zoek naar een bankje om onze lunch op te eten. Na de lunch lopen we verder over de heide richting Huinen waar we op de bus stappen naar Harderwijk en de trein nemen terug naar Nijkerk om de auto op te halen.

Horeca: Er is geen horeca onderweg dus lunchpakket meenemen.
Openbaarvervoer: Bus en trein
Home | Omhoog
pix
Wilgen
Wilgen
Schaapskooi
Schaapskooi
Bron
Bron bij het kasteel
Sprirea
Spirea