emailmail me

 

Grütsalp
Lauterbrunnen
Uitzicht over Lauterbrunnen
de route
Een boerderij die we passeren
Houthakkershuisje
Houthakkershuisje
uitzicht
Uitzicht vanuit het houthakkershuisje
22 augustus 2009

Op deze regenachtige en bewolkte dag besluiten we om van Lauterbrunnen 795m. naar de Grütsalp 1486m. te lopen. We vertrekken rond het middaguur. Het pad begint in het midden van Lauterbrunnen en loopt eerst langs een aantal huizen omhoog. Al gauw komen we in het bomengebied en kijken uit over het dal waar we kamperen maar omdat de wolken laag hangen kunnen we niet ver zien.

Rotswand

Rotswand waar we op uitkijken vanaf de camping
Het is een steile klim die voornamelijk door het bos loopt. Na een tijdje begint het te regenen, eerst denken we dat het een bui is maar het houdt niet op met regenen. We trekken onze regenjassen aan en doen de beschermzakken over onze rugzakken en lopen weer verder. Het heeft geen zin om terug te gaan want we zijn halverwege. Het gaat gestaag onhoog. Tijdens de wandeling komen we langs een klein houten huisje, de deur blijkt open te zijn en we gaan naar binnen om onze lunch op te eten en even te schuilen. Het huisje wordt waarschijnlijk gebruikt door houthakkers maar zeker weten doen we het niet, voor ons is het in ieder geval een aangename verrassing omdat we even bij kunnen komen van de regen.
Uitzicht op het dal
Uitzicht op het dal
Nadat we gegeten hebben trekken we weer verder, we komen op een track terecht waar op dat moment ook een triatlon aan de gang is. Het is nu goed opletten dat we op tijd aan de kant gaan om de deelnemers te laten passeren die al hijgend langs rennen, we worden al moe als we ernaar kijken. Na ongeveer 2 uur 20 min. zien we de lift van de Grütsalp liggen, ook hier is het slecht weer en het regent nog steeds. Hadden we eerst nog het plan om verder te lopen, we besluiten toch om met de lift naar beneden te gaan want natter kunnen we niet worden. We hebben uiteindelijk toch nog even 693m. geklommen, een goede prestatie op een zaterdagmiddag en ondanks het slechte weer.

Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende pagina