emailmail me

 

Stechelberg
Schermbloemen
Alpenbloemen
Alpenbloemen
Alpenbloemen
Bosbessen
Bosbessen
koe
9 augustus 2009
Onze eerste wandeling wordt een korte wandeling met een hoogte verschil van iets meer dan 100 meter. Het is belangrijk om aan de hoogte wennen daarom beginnen we makkelijk. We lopen van Lauterbrunnen 795m. naar Stechelberg 910m. Een afstand van 10 km heen en terug. De route loopt langs de Weisse Lütschine een beek die gevoed wordt door gletsjerwater van de Eiger, Mönch en de Jungfrau. Het pad loopt makkelijk en er zijn veel mensen onderweg ergens naartoe. De afstand die voor de route staat is 1 uur en 45 minuten en wordt met gele bordjes aangegeven. We doen er een groot gedeelte van de dag over omdat we overal rond kijken om een idee van de omgeving te krijgen.

weisse Lutschine

Weisse Lütschine
Onderweg stoppen we regelmatig om foto's te maken. We kijken naar parachute springers die een vrije val van een rots maken voordat de parachute uitgaat, een spectaculair gezicht. We drinken koffie op een terrasje bij het water. Al snel komen we in Stechelberg, een kleine plaats met wat huizen, een camping en een aantal restaurants. de bus rijdt ieder half uur naar Lauterbrunnen, een mogelijkheid als je geen zin hebt om de weg terug te lopen.
watervallen
Watervallen bij Trümmelbach

Nadat we Stechelberg hebben bekeken lopen we een stukje langs de grote weg richting Lauterbrunnen en gaan dan naar Trümmelbach waar watervallen in de bergen lopen die je kan bezichtigen en zeer de moeite waard zijn. Nadat we de watervallen hebben bekeken lopen we terug naar de beek en vervolgen onze weg terug naar Lauterbrunnen.Tegen half vier zijn we terug van onze wandeling en kunnen de schoenen uit om te drogen. Een korte maar mooie wandeling die ons een goed beeld van de omgeving heeft gegeven in het Berner Oberland.


Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende pagina