emailmail me

 

 

Schilthornhütte
koeien in de bergen
Koeien in de bergen
viooltjes
Viooltjes in de bergen
werktuigen
Het vervoer in de bergen
17 augustus 2009

We lopen vandaag naar de Schilthornhütte 2432m. We overbruggen een afstand van 500m. We vertrekken vanuit Lauterbrunnen met de lift naar de Grütschalp 1486m. waar we overstappen op het treintje naar Mürren 1688m. We lopen door Mürren richting de kabelbaan om nog verder omhoog te gaan naar de Sonnenberg 1907m. Als we boven zijn drinken we eerst koffie voordat we aan de wandeling beginnen.

Uitzicht van de Sonnenberg

Uitzicht vanaf de Sonnenberg
De route loopt over een skipiste wat inhoud dat er brede maar zeer steile paden zijn die we moeten bewandelen. We doen het rustig aan want we moeten 1 uur en 50 minuten aan een stuk stijgen om bij de hut te komen. Onderweg zoeken we een mooi plaatsje in de zon om onze lunch op te eten. We zien ondertussen andere wandelaars voorbij komen en groeten. Als we onze lunch op hebben gaan we weer verder, we hebben nog een klein uur te lopen en al gauw zien we de hut in de verte liggen. Als we bij de hut aankomen is het kwart voor twee, we drinken wat en rusten uit. We laten de omgeving op ons inwerken en maken foto’s.
Schilthornhütte
Schilthornhütte op 2432m.
Tegen half drie lopen we op ons gemak naar beneden, het is bewolkt en het is wat frisser geworden. De terugweg lijkt een stuk korter omdat we nu snel dalen. Halverwege begint de zon weer te schijnen en is het weer aangenaam weer zoals voorheen. Om 16.00 uur zijn we weer beneden en lopen we terug naar de camping waar we ons potje koken en van de avondrust genieten.

Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende pagina