emailmail me

 

 

Lauberhorn
Hoogste punt
Hoogste punt van de Lauberhorn
geiten
geiten
bloemen
Alpenbloemen
18 augustus 2009

Eerst rijden we met de trein vanaf Lauterbrunnen naar de Kleine Scheidegg 2061m. Het was al druk in de trein met mensen die naar de Jungfraujoch gaan. Wij hebben vandaag een ander doel namelijk de Lauberhorn 2472m. Dit is een bergtop in de buurt van de Kleine Scheidegg. Minder spectaculair dan de grote jongens maar wij doen het ervoor.

Lauberhorn

De Lauberhorn
Bij de Kleine Scheidegg aangekomen drinken we eerst koffie, daarna is het tijd om te gaan lopen. Het is even zoeken voordat we het goede pad hebben maar dan gaat het gestaag omhoog. Er zijn meer mensen met hetzelfde doel. Het pad is aangenaam om te lopen en we vorderen snel. We hebben 400m. te overbruggen voordat we op de Lauterhorn zijn. Als we er aankomen is het lunchtijd dus eten we onze boterhammen op en genieten gelijktijdig van het uitzicht. We kunnen de bergen zien maar ook Grindelwald wat aan de overkant in de vallei ligt. Rondom ons staan allerlei soorten bloemen in bloei, een lust om te zien. Het is een mooie zonnige dag, veel zicht, mooier kan je het je niet wensen.
Koeien
Uitzicht over de bergen vanaf Männlichen
Als we ons brood op hebben en uitgerust zijn gaan we naar beneden, we dalen nu tot 2100m. maar nemen nu een ander pad dat uitkomt op de Hohenweg 2200m. van de Kleine Scheidegg naar Männlichen, de weg stijgt 150 meter maar dit gaat zeer langzaam omdat de Hohenweg een lange weg is. In totaal stijgen we vandaag 550m. Als we in Männlichen aankomen lopen we naar de lift maar eerst nemen we nog een aantal foto’s van de bergen om ons heen, het uitzicht is spectaculair. De kabelbaan brengt ons naar Wengen, vandaar stappen we op de trein naar Lauterbrunnen en keren huiswaarts.

Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende pagina