emailmail me

 

Bachalpsee
Grosse Scheidegg
Aankomst op de Grosse Scheidegg
Grosse Scheidegg
Restaurant op de Grosse Scheidegg
Bordjes
Bordjes met verschillende routes
Alpenbloemen
Alpenbloemen
bergen
Genieten van het uitzicht
Hut bij de bachalpsee
Hut bij de Bachalpsee
20 augustus 2009

We vertrekken half negen met de auto van Lauterbrunnen naar Grindelwald, we rijden door Grindelwald richting Wetterhorn naar de Oberer Gletscher op 1230m. Hier hebben we op het parkeerterrein de auto geparkeerd en buskaartjes en een kaartje voor het parkeerterrein gekocht. We gaan nu verder met de bus naar de Grosse Scheidegg 1962m. waar onze tocht van vandaag begint naar de Bachalpsee 2265m. Het is een soort Hohenweg die we vandaag gaan lopen. Op de Grosse Scheidegg aangekomen drinken we eerst koffie voordat we aan de wandeling beginnen.

Uitzicht op de bergen

Het Murmeltiertal
We wandelen eerst richting Oberläger 1960m. en blijven vrijwel op hoogte, daarna slaan we af en gaat de weg omhoog richting Chrinnenboden 2245m. We beginnen nu met het klimmen. Als we op het hoogste punt zijn eten we ons brood op en rusten uit. Boven op de Schwarzhorn zien we steenbokken lopen, 3 stuks nog wel dat is boffen voor ons. Nadat we foto’s hebben gemaakt van de omgeving en gegeten hebben gaan we richting het Murmeltiertal, het spreekt al voor zich hier kan je Murmeltiere zien en we zien ze ook, helaas zijn ze te ver weg om een goede foto te maken. We dalen nu een stuk naar 2085m. en lopen dan naar First 2167m. Van hieruit is het zeker nog een uur lopen naar de Bachalpsee 2265m.
Bachalpsee
Bachalpsee
We komen om 14.00 uur bij de Bachalpsee aan. Het zijn twee meren hoog in de bergen. We verblijven hier een tijdje om rond te kijken en gaan dan de weg die we gekomen zijn terug naar beneden. Alleen lopen we nu via First een lagere route terug naar de Grosse Scheidegg en verliezen minder hoogte waardoor we sneller bij het startpunt terug zijn. Als we bij de Grosse Scheidegg aankomen zien we net de bus vertrekken en moeten een uur wachten. We gebruiken de tijd om wat te drinken en de omgeving goed in ons op te nemen. Het was een fantastisch mooie wandeling, niet moeilijk, wel lang.

Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende pagina