emailmail me

 

Lütshinental
Alpen bloemen
Alpenbloemen
vlinder
Vlinder op bloem
Arnica
Uitgebloeide Arnica
14 augustus 2009

We vertrekken met de bus van Lauterbrunnen naar Stechelberg 910m. Aangekomen in de plaats starten we onze wandeling voor vandaag. We lopen langs de Weisse Lütshinen richting Trachsellauenen 1200m. Even later splits de weg zich en kun je uit verschillende routes kiezen. Wij lopen de brug over en kiezen voor de richting Schürboden 1379m. We lopen nu aan de andere kant van de beek. Van hieruit lopen we richting Holdrifälle, watervallen die zeer indrukwekkend zijn en waar je op bankje kunt genieten, wij eten hier onze lunch. Omdat je hier niet verder kunt lopen keren we op onze stappen terug om dan verder omhoog te wandelen richting Läger, we lopen als het ware een rondje om een rotswand. Als we in het dal uitkomen waar weer een beek en een aantal watervallen zijn besluiten we omhoog te lopen naar de Obersteinberghütte 1775m. aan de andere kant van het dal. Het gaat nu steil omhoog over een smal pad richting hut. Als we bij de hut aankomen is het half drie en besluiten te rusten en thee te drinken om daarna terug te gaan naar beneden.

Hordrifälle

Holdrifälle
Eigenlijk zou de berghut ons einddoel moeten zijn maar we besluiten nog 200m. te klimmen en lopen op een pad langs de Obersteinberg richting Sefinen Lütschinen. Op het hoogste punt aangekomen 1978m. gaat het bergafwaarts richting Stechelberg, we moeten nu 1065m dalen en dat valt niet mee. Het laatste stuk gaat via Gimmelwald, het is een steil stuk door het bos met een pad met losse stenen en ongelijkmatige traptreden. We rusten nog een keer, drinken wat en eten een appel voordat we weer verder gaan.
Lutschinental
Läger
Als we eindelijk in Stechelberg aankomen is de bus een kwartier geleden vertrokken en moeten we drie kwartier wachten voordat de volgende bus komt. Tegen half acht zijn we terug op de camping waar we ons douchen en eten koken, trots op onszelf dat we deze afstand gedaan hebben maar wel ontzaglijk moe.

Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende pagina