emailmail me

 

Isenfluh
Bloem met bij
Bloem met bij
Watereval
Waterval
Bloem net vlinder
Bloem met vlinder
Bloem met Bij
Bloem met bij
26 augustus 2009

Nadat het gisterenavond en vannacht weer geregend heeft is het vandaag weliswaar een bewolkte dag maar een droge dag. We besluiten vandaag ondanks het wat nevelige weer een tocht te maken naar Isenfluh 1081m. We vertrekken om kwart voor elf vanuit Lauterbrunnen 795m. Bij de lift die naar de Grütsalp gaat gaan we de weg omhoog. richting Isenfluh. De weg is geasfalteerd en gaat redelijk steil omhoog, we moeten nu ongeveer 300m. klimmen om in Isenfluh te komen.

Uitzicht over het dal

Uitzicht over het dal
Het is geen moeilijke klim de weg loopt voornamelijk door een bosgebied. Sneller dan we dachten zijn we in Isenfluh waar we het dorpje bekijken en vervolgens bij een restaurant koffie drinken. We vragen nog wat informatie bij de lift en gaan dan terug naar beneden. We nemen het bospad naar Zweilütschinen 655m. Eerst lopen we langs een aantal weilanden voordat we op een steil en glad bospad komen die ons naar beneden voert. We dalen nu 427m. en komen dan uit bij de Weisse Lütschinen die langs Zweilütschinen en Lauterbrunnen loopt.
Huis in Isenfluh
Boerderij met koebellen in Isenfluh
We vervolgen onze weg langs de Weisse Lütschinen richting Lauterbrunnen, een pad dat 150m. stijgt en 4 km lang is. Het is een mooie maar flinke wandeling, we hebben onderweg weer veel bloeiende planten gezien. We rusten nog even bij de beek om een appel te eten om vervolgens verder te lopen richting camping. Om 16.00 uur zijn we terug van onze wandeling.

Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende Pagina