emailmail me

 

Lobhornhütte
route bordjes
Routebordjes bij de Grütsalp
Markering
Markering van de route
Sulsseewli
Alpenbloemen
Alpenbloemen
23 augustus 2009

Het weer is opgeknapt, de zon schijnt weer, een prachtige dag om een wandeling te maken. We gaan vandaag naar de Lobhornhütte 1955m. Het startpunt van onze tocht vandaag is de Grütsalp 1486m. We vertrekken vanuit Lauterbrunnen met de lift naar boven naar de Grütsalp en van hieruit lopen we over de Hohenweg door het Spryssewald. Als we het bos zijn doorgelopen komen we langs de Flöschwaldsee, een bijna opgedroogd meertje. Als we het meertje en een paar boerderijtjes gepasseerd zijn bevinden we ons aan het eind van de vallei en steken over naar de volgende vallei langs een beek en een waterval. Hier zien we dat de weg naar de hut niet bereikbaar is maar er is alternatieve route, die veel langer blijkt te zijn. We lopen nu aan de andere kant van de vallei. Als we doorlopen komen bij we Chüebodmi, opniew een vallei met een paar schuren en een boerderij.

Flöschsee

Flöschwaldsee
Het is druk op de route. Bij Chüebodmi kan je verschillende richtingen uit maar wij gaan naar de Lobhornhütte. We stijgen wat en gaan opnieuw een bos in, we lopen steeds om een rotswand om op de plaats van bestemming te komen. Ergens op de route zien we de hut liggen maar we maken een omtrekkende beweging en komen eerst nog langs een boerderij waar ze kaas en boter verkopen.
Lobhornhütte
Uitzicht vanaf de Lobhornhütte op de Eiger en de Mönch
Nadat we veel gestegen en veel gedaald zijn op de route gaat nu het echte klimwerk beginnen naar de hut. Het duurt ongeveer 20 minuten en dan zijn we bij de hut aangekomen, een stuk later dan we verwacht hadden maar het uitzicht is fantastisch, je kijkt uit over de Eiger en de Mönch. Het is druk bij de hut veel wandelaars zijn naar boven gekomen. We drinken wat en rusten uit en lopen dan nog even naar het Sulsseewli 1920m. 15 minuten verderop. We rusten hier weer en genieten van het uitzicht. Het is half drie geworden en tijd om terug te gaan anders kunnen we niet meer met de lift mee. We beluiten geen andere route naar beneden te nemen omdat het later is geworden dan we dachten en gaan dezelfde weg terug naar de Grütsalp waar we met de lift weer naar beneden gaan. Het is mooie route waar weer veel te zien was.


Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende Pagina