emailmail me

 

Rotstockhütte
bloemen
Alpenbloemen
Alpenbloemen
Alpenbloemen
Alpenbloemen
Alpenbloemen
trein
11 augustus 2009

Het is onze eerste echte wandeltocht vandaag. We lopen van Mürren 1688m. naar de Rotstockhütte 2039m. We vertrekken vanuit Lauterbrunnen met de lift naar boven, als we boven uit de lift stappen bij Grütschalp 1486m. moeten we nog verder met de trein naar Mürren 1688m. Van hieruit beginnen we onze wandeling. We klimmen vandaag in totaal ongeveer 500m. een goed begin waarmee we wat conditie opbouwen.

Silverhorn

Uitzicht over de bergen bij Mürren
We drinken eerst koffie en bekijken de omgeving en die bevalt ons wel. De wandeling start buiten het dorp en begint makkelijk maar naar een tijdje wordt het klimmen, we moeten eerst iets meer dan 300m. klimmen, het gaat prima. Als we op hoogte zijn gaat het pad gelijkmatig verder en komen we uiteindelijk aan bij de Rotstockhütte. De hele tocht staat voor 1 uur en 50 min. Als we bij de hut aankomen zijn we zeker niet de eersten, het is al druk bij de hut. We drinken wat en rusten uit. Na een tijde gaan we weer terug, we hebben besloten om niet dezelfde weg naar beneden te lopen en gaan nu terug via het Schilttal en moeten weer wat klimmen tot aan het uitkijkpunt op 2150m. Daarna gaat het bergafwaarts richting Mürren 1688m. Het was een pittige wandeling, we hebben het goed volbracht en kunnen terugkijken op een mooie tocht met een prachtig uitzicht op de bergen, Silverhorn, Zwarte Mönch en de Eiger. Het was geen fantastisch weer maar het was droog en we hadden redelijk zicht op de bergen.
flora en fauna
de flora en fauna van Zwitserland
De route staat beschreven op de kaart die te koop is in Lauterbrunnen. Op de kaart staan verschillende routes beschreven van de omgeving. De routes zijn heel goed te doen voor toeristen en geven tevens de bezienswaardigheden aan. Er zijn 7 daagse en 15 daagse treinkaarten te koop waarop je een aantal dagen vrij kan reizen en waar je ook gratis gebruik kan maken van sommige liften. Als laatste hebben de treinkaarten nog een aantal stations waar je voor de helft van het geld kan reizen.

Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende pagina