emailmail me

 

Jungfraujoch
trein bij de Kleine Scheidegg
Trein bij de Kleine Scheidegg
Huskies
Huskies
ijsrotsen
ijsrotsen
Kleine Jungfrau
Jungfrau
15 augustus 2009

Om 6.00 uur opgestaan. Vandaag gaan we naar de Jungfraujoch 3475m. We vertrekken met de trein van 7.00 uur van Lauterbrunnen naar de Kleine Scheidegg 2061m. Van hieruit stappen we over op een andere trein die ons door de berg de Mönch op een spectaculaire manier naar de Jungfraujoch 3475m. brengt. Op de Jungfraujoch aangekomen snakken we letterlijk en figuurlijk naar adem, deels vanwege de ijle lucht maar zeker ook vanwege de techniek die hier is toegepast. Eerst de trein die een kilometer door de berg omhoog loopt, dan het eindstation met 5 restaurants een ijsgalerie, winkels en dat alles in lagen in een berg gebouwd, het is overweldigend maar daar kwamen we niet voor maar het is zeker een aanrader, je moet het gezien hebben als je naar Zwitserland gaat. Vervolgens kan je er skiën met hondensleeën rijden enz. We besluiten eerst de omgeving te verkennen en lopen naar een uitkijkpunt, er is van alles te zien om ons heen, de bergen de Mönch, de Eiger, de Jungfrau en niet te vergeten de Jungfraugletscher. Er is een observatorium waar je een kijkje kunt nemen en de omtrek kunt bekijken maar wij besluiten om naar de Mönchsjochhütte 3629m. te lopen over een stuk van de gletsjer..

Jungfraujoch

Jungfraujoch 3475m
Het lijkt een makkelijk pad en het hoogte verschil is gering maar het valt tegen want de sneeuw loopt moeilijk omdat het al wat begint te smelten en we zitten in ijle lucht wat ons veel lucht en energie kost maar we doen het langzaam aan en uiteindelijk bereiken we de hut. We rusten hier en maken foto’s, ook hier is het weer een drukte van belang mensen die naar toppen van bergen gaan of terugkeren, toeristen die zich aan dit alles vergapen en van de omgeving genieten, het is er allemaal. Na een tijdje lopen we terug naar het beginpunt en laten ons weer opslokken door de berg met de moderne techniek. Het is inmiddels al half twee als we met de trein terugkeren naar de Kleine Scheidegg, we hebben wat hoofdpijn opgelopen vanwege het hoogte verschil maar hadden het niet willen missen daar hebben we wel wat hoofdpijn voor over.
Mönchjochhütte
Mönchsjochhütte
Als we terug zijn bij de kleine Scheidegg stappen we op de trein naar Grindelwald en maken nog een rondje met de trein. In Grindelwald stappen we over op de trein naar Interlaken en in Zweilütschinen stappen we weer over op de trein naar Lauterbrunnen. Als we thuis komen is het al bijna weer tijd om eten te koken. We kunnen terug zien op een prachtige dag die we iedereen aan kunnen raden.

Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende pagina